Κ. Καραμανλής: Συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας στα μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών - Free Sunday
Κ. Καραμανλής: Συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας στα μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών

Κ. Καραμανλής: Συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας στα μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ο νέος  υπουργός Κώστας Καραμανλής ευχαρίστησε τον απερχόμενο, Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και τους συνεργάτες του, για το έργο που πραγματοποίησαν όλο αυτό το διάστημα.

«Παρά τις πολύ συχνές διαφωνίες που είχαμε, ποτέ δεν υπήρξε καμία προσωπική αντιπαράθεση» τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, δηλώνοντας πως «όπου βρούμε πράγματα σωστά, θα τα συνεχίσουμε, εκεί που διαφωνούμε, θα τα αλλάξουμε». Πρόσθεσε, ωστόσο πως η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις υποδομές, το οποίο «θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε. Προεκλογικά δεν κάναμε μεγαλόσχημες υποσχέσεις. Πιστεύουμε στα σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν και καλό είναι όταν εξαγγέλλουμε κάτι, να υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, για να μη λέγονται λόγια του αέρα».

Σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι «πρέπει να γίνονται με χρονικό ορίζοντα πενταετίας, δεκαετίας και δεκαπενταετίας. Επ' αυτού έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, καθώς στη χώρα μας έχουμε το κακό τα μεγάλα έργα να τραβούν πολύ χρονικά». Κλείνοντας, ευχήθηκε στον απερχόμενο υπουργό η αξιωματική αντιπολίτευση να αντιμετωπίσει «την κυβέρνηση έτσι όπως την αντιμετωπίσαμε και εμείς, στο πλαίσιο ενός πολιτικού πολιτισμού».

Από την πλευρά του, ο κ. Σπίρτζης ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή για τη συνεργασία τους, εκφράζοντας τη χαρά του να παραδίδει το υπουργείο σε έναν άνθρωπο της Νέας Δημοκρατίας που κράτησε στάση ευπρέπειας και πολιτισμού τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα που τον εμπιστεύτηκε 4,5 χρόνια, καθώς και τους συνεργάτες του και τόνισε πως έκλεισε ένας μεγάλος πολυετής κύκλος, ο οποίος αφήνει πίσω του μεγάλα έργα υποδομών και πολλών θεσμικών αλλαγών.

Ευχήθηκε στον νέο υπουργό, όταν έρθει η σειρά του, να παραδώσει «το ίδιο ή και μεγαλύτερο έργο από αυτό που παραδίδουμε εμείς». Καταλήγοντας, ο απερχόμενος υπουργός τόνισε ότι «τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε καμία περιφέρεια, αλλά στον ελληνικό λαό».

Πηγή: ΑΜΠΕ