Ο Τσίπρας λέει ότι δεν θα εκμεταλλευθεί πολιτικά την τραγωδία... - Free Sunday
Ο Τσίπρας λέει ότι δεν θα εκμεταλλευθεί πολιτικά την τραγωδία...

Ο Τσίπρας λέει ότι δεν θα εκμεταλλευθεί πολιτικά την τραγωδία...

Στην κλιματική αλλαγή αποδίδει τις καταστροφές στην Χαλκιδική, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση του με την οποία εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων και την συμπαράστασή του στους τραυματίες και στους πληγέντες ενώ είπε ότι ο ίδιος δεν θα εκμεταλλευθεί πολιτικά την κατάσταση.

«Όσο και να θέλουμε να το ξορκίζουμε ή να το αγνοούμε, η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της είναι παρούσες και δεν ωφελεί να κλείνουμε τα μάτια. Η άκρατη ανάπτυξη απειλεί το πλανήτη, απειλεί τις ζωές μας», αναφέρει σε δήλωσή του στην οποία προσθέτει ότι «αυτές οι στιγμές δεν είναι για πολιτική εκμετάλλευση».

«Τουλάχιστον εγώ δεν θα το κάνω πότε», ανέφερε.

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Τσίπρα:

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τους ανθρώπους που χάθηκαν στη Χαλκιδική, καθώς και την ολόψυχη συμπαράστασή μου στους τραυματίες και στους πληγέντες.

Αυτές οι στιγμές δεν είναι για πολιτική εκμετάλλευση. Τουλάχιστον εγώ δεν θα το κάνω πότε.

Είναι όμως στιγμές περισυλλογής και αναστοχασμού.

Όσο και να θέλουμε να το ξορκίζουμε ή να το αγνοούμε, η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της είναι παρούσες και δεν ωφελεί να κλείνουμε τα μάτια.Η άκρατη ανάπτυξη απειλεί το πλανήτη, απειλεί τις ζωές μας. Όσο νωρίτερα το συνειδητοποιήσουμε τόσο καλύτερα θα προστατευτούμε. Αλλά ας έχουμε υπ όψιν ότι απαιτούνται ριζικές τομές και όχι ημίμετρα»