Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων ο Κ. Τασούλας - Free Sunday
Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων ο Κ. Τασούλας

Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων ο Κ. Τασούλας

Με ρεκόρ ψήφων εξελέγη νέος πρόεδρος της Βουλής ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Υπέρ ψήφισαν 283 βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, με εξαίρεση το ΚΚΕ που σε ανάλογες ψηφοφορίες επιλέγει το «παρών».

Το αποτέλεσμα υπέρ της εκλογής του κ. Τασούλα στο προεδρείο της Βουλής συνιστά ρεκόρ δεδομένου ότι ξεπέρασε τις ψήφους που είχε συγκεντρώσει κατά την εκλογή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε λάβει 235 ψήφους. Ο Νίκος Βούτσης είχε αναδειχθεί πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους.

Ο νέος πρόεδρος σκοπεύει να εστιάσει στην ενίσχυση του ρόλου των βουλευτών και θα δώσει βάρος στη διασφάλιση της συχνής παρουσίας των υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Το μεγάλο «στοίχημα» είναι να περιορίσει το φαινόμενο «άσχετες» τροπολογίες να μπαίνουν στα νομοσχέδια στο παρά πέντε της ψηφοφορίας.

Στη συνέχεια θα γίνει η εκλογή των αντιπροέδρων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Ν.Δ. θα προτείνει ως αντιπροέδρους της Βουλής τους Νικήτα Κακλαμάνη, Αθανάσιο Μπούρα και Χαράλαμπο Αθανασίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα. Το Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει αντιπρόεδρο τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και το ΚΚΕ τον Γιάννη Λαμπρούλη.

Θα ακολουθήσει η τριήμερη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου.

Ποιος είναι ο Κ. Τασούλας

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 17.7.1959 και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει υπουργός Πολιτισμού και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στο παρελθόν διετέλεσε δήμαρχος Κηφισιάς (1994-1998). Προηγουμένως εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 1990 δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς. Υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα (1981-1990) και ειδικός σύμβουλος στα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Εμπορίου και Γεωργίας (1989- 1990).

Διετέλεσε πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.) από τον Οκτώβριο του 1990 έως τον Σεπτέμβριο του 1993. Επίσης ήταν συντάκτης του περιοδικού "Βιομηχανική Επιθεώρηση" ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της Αθήνας. Επίσης είχε ασχοληθεί με αρθρογραφία στον τοπικό τύπο των Ιωαννίνων.

Είναι έγγαμος και έχει έναν γιο και μια κόρη.

Πηγή: naftemporiki.gr