Μητσοτάκης: Οι καιροί απαιτούν ριζοσπαστική σκέψη και αποτελεσματικές πράξεις - Free Sunday
Μητσοτάκης: Οι καιροί απαιτούν ριζοσπαστική σκέψη και αποτελεσματικές πράξεις

Μητσοτάκης: Οι καιροί απαιτούν ριζοσπαστική σκέψη και αποτελεσματικές πράξεις

«Το φορολογικό νομοσχέδιο που καταθέσαμε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η ταυτότητα της νέας κυβέρνησης, διότι ανταποκρίνεται στις προεκλογικές μας υποσχέσεις και έχει κοινωνικό πρόσημο», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Τέσσερα εκατομμύρια συμπολίτες μας θα δουν ελαφρύνσεις στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας τους μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες όταν θα έρθουν τα εκκαθαριστικά τους», πρόσθεσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές προς την εφορία είναι η τελευταία και κάλεσε τους Ελληνες πολίτες να την αξιοποιήσουν «γιατί δεν θα υπάρξει άλλη».

Η νέα πολιτική θεώρηση προκαλεί αμηχανία στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας την ότι «αναζητεί το πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης σε χάρτες που δεν υπάρχουν πια».

«Η πολιτική μας υπερβαίνει τα γνώριμα κομματικά σύνορα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Οι καιροί απαιτούν ριζοσπαστική σκέψη και αποτελεσματικές πράξεις. Αυτά τα δύο στοιχεία που θα σηματοδοτούν το σύνολο της πολιτικής μας. Το παρόν νομοσχέδιο είναι τροχιοδεικτική βολή μίας νέας οικονομικής αντίληψης, με σκοπό την ανάπτυξη, και ιμάντα την μεσαία τάξη».

«Η χώρα κάνει τα πρώτα και σταθερά βήματα για να αφήσει οριστικά πίσω της την εμπειρία της κρίσης», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης που αναφέρθηκε στην αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού αλλά και στην βελτίωση του οικονομικού κλίματος που κατεγράφη τον Ιούλιο στην Ελλάδα.