Ένα δισ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και δουλειές κατά της φτώχειας - Free Sunday
Ένα δισ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και δουλειές κατά της φτώχειας

Ένα δισ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και δουλειές κατά της φτώχειας

«Η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα, ξεριζώνεται με δουλειές», δήλωσε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι», η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν καταργεί τα επιδόματα, αλλά αντίθετα τα αυξάνει και τα ενισχύει, αφού ο κόσμος που τα λαμβάνει τα χρειάζεται πραγματικά.

«Προϋπολογίζουμε για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 1 δισ. ευρώ», είπε η κυρία Μιχαηλίδου η οποία υπολόγισε ότι μία τετραμελής οικογένεια θα λάβει 400 ευρώ ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξαιρούνται οι οικογένειες με πολύ υψηλό εισόδημα από το επίδομα τοκετού των 2000 ευρώ που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2020.

«Ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας, η οποία έκανε γνωστό πως το υπουργείο Εργασίας ελπίζει σε συνεργασία με το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής ώστε οι διαδικασίες να γίνονται αυτόματα.

Η υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα βρίσκονται σήμερα στα όρια της απόλυτης φτώχειας και προσέθεσε ότι οι παροχές για το δημογραφικό είναι οριζόντιες για όλους και έχουν ήδη προϋπολογιστεί.