Εξακολουθεί να αρνείται να παραιτηθεί η Βασιλική Θάνου - Free Sunday
Εξακολουθεί να αρνείται να παραιτηθεί η Βασιλική Θάνου

Εξακολουθεί να αρνείται να παραιτηθεί η Βασιλική Θάνου

Την άρνηση της να παραιτηθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, επανέλαβε σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου.

«Αν παραιτηθώ, είναι σαν να συμπράττω στην παράνομη διάταξη. Γι’ αυτό δεν παραιτούμαι», είπε η κυρία Θάνου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο θόρυβος αποδεικνύει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από φορείς και παρατάξεις, αλλά και την προσπάθεια της βίαιης αποπομπής», είπε ενώ χαρακτήρισε «αυταπόδεικτο» ότι η διάταξη με την οποία απομακρύνεται από τη θέση της είναι «φωτογραφική», αφού όπως εξήγησε, «αφορά τη μία από τις 22 Ανεξάρτητες Αρχές που λειτουργούν στο κράτος» και σχολίασε σχετικά πως «δεν τους ενδιαφέρει η αμεροληψία και η ανεξαρτησία των υπόλοιπων αρχών».

«Θεωρώ όλη αυτή η εμπάθεια αποδεικνύει τον ισχυρισμό περί φωτογραφικής διάταξης», είπε και έκανε λόγο για στοχοποίησή της από την κυβέρνηση, η οποία όπως σημείωσε την συνδέει με τον τέως Πρωθυπουργό.«Πράγματι ήμουν προϊσταμένη του νομικού γραφείου πρώην πρωθυπουργού», είπε για να συμπληρώσει πως «όλοι σε αυτά τα γραφεία, υπηρετούν επιλεγόμενοι από τον πρωθυπουργό ή είναι τεχνοκράτες. Τεχνοκράτης ήμουν κι εγώ».

«Δεν υπήρξα ποτέ κομματικό πρόσωπο με την έννοια που θέλει να μου βάλει ταμπέλα η ΝΔ», δήλωσε και έκανε λόγο για «αυθαίρετο προσδιορισμό» που της έχει προσάψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.«Είμαι υπερκομματικό πρόσωπο, δεν ανήκα ποτέ σε κανένα κόμμα», ξεκαθάρισε.Η Β.Θάνου χαρακτήρισε «πολύ άκομψο» τον τρόπο που εκφράστηκαν κυβερνητικά στελέχη στην Επιτροπή της Βουλής και αναφερόμενη ειδικά στον Μάκη Βορίδη και τις κατηγόριες που της πρόσαψε ότι «γοητεύτηκε και πήγε αμισθί στο γραφείο του Πρωθυπουργού», τον κάλεσε «να σέβεται τις θεσμικές ιδιότητες που έχουν ορισμένοι», για να τονίσει ότι «δεν έχει αμφισβητήσει κανείς την συνεισφορά μου τα τελευταία 42 χρόνια».«Προσπαθούν να ευτελίσουν το ότι πήγα αμισθί. Πήγα επειδή ήθελα να προσφέρω τις γνώσεις και τις εμπειρίες που είχα. Δεν με ενδιέφερε ποιος ήταν Πρωθυπουργός, πήγα να συνεισφέρω στον αγώνα που έδινε ο Πρωθυπουργός να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Πήγα αμισθί ακριβώς για να μην μπορούν μετά να μου προσάψουν αυτά για τα οποία να με κατηγορούν τώρα», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Κληθείσα να σχολιάσει για τυχόν οφέλη από την τρέχουσα θέση της, σημείωσε πως παίρνει 100 ευρώ λιγότερα από ό,τι είναι η σύνταξή της, η οποία έχει ανασταλεί.Ερωτηθείσα για δηλώσεις που είχε κάνει προ δεκαετίας, παραδέχθηκε ότι, «είχα πει το 2009 ότι ο δικαστικός δεν πρέπει να παίρνει θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή ή σε άλλη δικαστική θέση».«Από τότε όλοι οι πρόεδροι Ανεξαρτήτων Αρχών είναι δικαστικοί κι αυτό γιατί έχει αποδειχθεί ότι ο δικαστής έχει την εμπειρία, οπότε είπα κι εγώ γιατί να επιμένω στο αντίθετο;», σχολίασε για το γεγονός ότι άλλαξε στάση στο ζήτημα.