Ψηφίζονται οι ρυθμίσεις για άσυλο, Θάνου και οργανισμούς αυτοδιοίκησης - Free Sunday
Ψηφίζονται οι ρυθμίσεις για άσυλο, Θάνου και οργανισμούς αυτοδιοίκησης

Ψηφίζονται οι ρυθμίσεις για άσυλο, Θάνου και οργανισμούς αυτοδιοίκησης

Με τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώνεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το άσυλο, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την κυβερνησιμότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο ίδιο νομοσχέδιο ωστόσο, προβλέπονται επίσης, μειώσεις οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία από 5% στο 3%, τροποποιήσεις στο περιεχόμενο της ΚΥΑ για το Ελληνικό, σύνδεση του μητρώου πολιτών που τηρείται στο υπουργείο Εσωτερικών και του Μητρώου του ΑΜΚΑ, κυρώσεις αλλαγών στον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 27/6/2019 και χορήγηση φαρμάκων από τα φαρμακεία της γειτονιάς για καρκινοπαθείς και όσους πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Βάζουμε τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Αρχίζουμε με τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη: το Διυπουργικό νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για διανομή φαρμάκων σε βαριά νοσούντες στο σπίτι, στο χώρο νοσηλείας ή στα φαρμακεία της γειτονιάς».ανέφερε σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας για άσυλο, ΟΤΑ και ασυμβίβαστο ενώ χθες οι ενστάσεις του για τη συνταγματικότητα τους, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία όχι μόνο από τη κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και από ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το πανεπιστημιακό άσυλο, κατέθεσε και το ΚΚΕ.

Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου είχαν ταχθεί οι βουλευτές της ΝΔ ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης