Πρωτοβουλίες Μητσοτάκη για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Πρωτοβουλίες Μητσοτάκη για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Πρωτοβουλίες Μητσοτάκη για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Πρωτοβουλίες έτσι ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας να μπορεί να συμβάλει, σε περιπτώσεις, όπως η φωτιά στην Εύβοια, θα αναλάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με όσα είπε κατά τη συνάντησή του Ευρωπαίο Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη στο Μέγαρο Μαξιμου.

«Επιβάλλεται η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα σε δράσεις που θα υποστηρίξουν τα πιο ευάλωτα κράτη. Ο μηχανισμός κάνει ακριβώς αυτό, και θέλω να τον διαβεβαιώσω προσωπικά, σε επίπεδο ευρωπαϊκού συμβουλίου, σκοπεύω να ηγηθώ της προσπάθειας ο μηχανισμός να αποκτήσει τις μόνιμες και σταθερές δομές που χρειάζεται ώστε να μπορεί να συνδράμει κάθε ευρωπαϊκή χώρα που έχει ανάγκη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Επίτροπο, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια.

«H κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της θα μας συνοδεύουν δυστυχώς για πολλά χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

«Σε αυτή την προσπάθεια να αναβαθμίσουμε αυτό τον μηχανισμό ήσουν πάντα συμπαραστάτης η δική σου συμβολή βοήθησε πολύ», είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισήμανε ότι «σώθηκαν ανθρώπινες ζωής, σώθηκαν περιουσίες, έχουμε μια μεγάλη οικολογική καταστροφή».

Νωρίτερα, εξερχόμενος του συντονιστικού κέντρου της πυροσβεστικής όπου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο κ.Στυλιανίδης είχε πει ότι είναι «σε επαφή με άλλες χώρες αν χρειαστεί βοήθεια».

«Εκτιμήσαμε την κατάσταση. Η κατάσταση στην Εύβοια ήταν πάρα πολύ δύσκολη και συνεχίζει να είναι δύσκολη. Να πω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στου ήρωες πυροσβέστες», είπε ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος τόνισε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα εκπροσωπώντας την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Μέχρι στιγμής έχει έρθει το πρώτο Ιταλικό πυροσβεστικό αεροσκάφος και ότι αναμένεται ακόμα ένα, ενώ στην χώρα μας κατευθύνεται, ένα ακόμα από την Ισπανία και ένα από την Κροατία.

«Αυτό είναι Ευρώπη. Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. 

«Χθες καταφέραμε τα βασικά, να προστατέψουμε τις ζωές των ανθρώπων και να σώσουμε τις περιουσίες και ότι δεν απειλήθηκε η πόλη των Ψαχνών. Οι δύσκολες καταστάσεις μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωπο. Η αξία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας αποδείχτηκε έμπρακτα», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.