Οι τέσσερις άξονες της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Free Sunday
Οι τέσσερις άξονες της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Οι τέσσερις άξονες της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Στη φορολογική πολιτική, τις επενδύσεις, τις εργασιακές σχέσεις και το ψηφιακό κράτος θα εστιάσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός -κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου- θα ανακοινώσει τις δεσμεύσεις του για τους επόμενους 12 μήνες και θα αναφερθεί σε τέσσερα πεδία που υπηρετούν την ανάπτυξη:

1. Φορολογία και φορολογική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο «την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων».

2. Επενδύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και «θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό».

3. Εργασιακές σχέσεις. Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης και η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.  

4. Ψηφιακό κράτος. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θα τονίσει ότι «το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας». Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ξεχωριστό κεφάλαιο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα αποτελέσει η παρουσίαση των έργων που σκοπεύει να υλοποιήσει κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Σκοπός του πρωθυπουργού -συνεχίζουν οι κυβερνητικές πηγές- είναι η ΔΕΘ α μετατραπεί από φόρουμ παροχολογίας σε φόρουμ λογοδοσίας, με τον κ. Μητσοτάκη να ζητά από τους πολίτες να αξιολογήσουν αν εφαρμόστηκαν στην επόμενη ΔΕΘ σε ένα χρόνο από σήμερα, όσα θα ανακοινώσει το βράδυ του Σαββάτου.

Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται, από το βράδυ της Παρασκευής, στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως μετά την άφιξή του επισκέφτηκε τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης του αεροδρομίου «Μακεδονία». Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Ζινέλ, ο οποίος και τον ξενάγησε στους δύο ορόφους του εργοταξίου και τον ενημέρωσε εκτενώς για την πρόοδο των έργων. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους εργαζομένους της εταιρείας συνομίλησε μαζί τους και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου. Ο σχεδιασμός που υλοποιείται ήδη προβλέπει ότι μέσα από δύο πεζογέφυρες θα γίνει η σύνδεση του παλιού με το νέο κτίριο και θα υπάρχει κοινός χώρος αφίξεων και κοινός χώρος αναχωρήσεων. 

Ενημερώθηκα για τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης του αεροδρομίου «Μακεδονία» και συνομίλησα με τους εργαζόμενους. Η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης.

 

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί περίπτερα στον εκθεσιακό χώρο και το βράδυ θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης και στις 8.00 μ.μ. θα εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία στο «Βελλίδειο» προς τους παραγωγικούς φορείς.

Την Κυριακή θα παραχωρήσει την επίσης καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

Η 84η ΔΕΘ θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.