Ο Σαμαράς κατονόμασε τον Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν και στέλνει τη Novartis στη βουλή - Free Sunday
Ο Σαμαράς κατονόμασε τον Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν και στέλνει τη Novartis στη βουλή

Ο Σαμαράς κατονόμασε τον Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν και στέλνει τη Novartis στη βουλή

Τον έχω αποκάλυψει από καιρό και προφανώς το έκανα και σήμερα, απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όταν μετά την κατάθεση του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή που διενεργεί την έρευνα, για τις καταγγελίες περί πολιτικοδικαστικού σκάνδαλου στην υπόθεση της Novartis.

Ό,τι είχα να πω για την άθλια αυτη σκευωρία το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Όλα θα έρθουν στο φως», είπε ο κ.Σαμαράς ο οποίος  παρέμεινε περίπου 45 λεπτά στο γραφείο των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου και κατέθεσε υπόμνημα 32 σελίδων με νέα στοιχεία και ισχυρισμούς, πλέον των όσων έχει αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταθέσει, από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση, μπαράζ μηνύσεων κατά των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων, των εισαγγελικών λειτουργών, που χειρίστηκαν τις έρευνες και πολιτικών προσώπων που κατά τις καταγγελίες του κίνησαν τα νήματα στο παρασκήνιο.

Χθες Τριτη, κατέθεσε ο επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος ενώ αύριο Τετάρτη, έχει κληθεί σε κατάθεση ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μετά τις καταθέσεις των πολιτικών είναι βέβαιο ότι η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, καθώς καταγγέλλονται πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δρομολογηθούν κοινοβουλευτικές διαδικασίες με τη σύσταση Εξεταστικής η Προανακριτικής Επιτροπής, όπως άλλωστε αναμένεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Την Πέμπτη καταθέτει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος, όπως και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, έχει καταγγείλει λανθασμένους δικαστικούς χειρισμούς και πολιτικές παρεμβάσεις εκ μέρους πρώην κυβερνητικού στελέχους στον οποίο προσέδωσε το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».