Ο Μπουτάρης εμμένει για την διατήρηση των αρχαίων και ζητά συνάντηση με τον Μητσοτάκη - Free Sunday
Ο Μπουτάρης εμμένει για την διατήρηση των αρχαίων και ζητά συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Ο Μπουτάρης εμμένει για την διατήρηση των αρχαίων και ζητά συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα του μετρό, ζήτησε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ.Μπουτάρης, εξέφρασε την άποψη οτι ο κ.Μητσοτάκης δεν είναι ενημερωμένος και ανέφερε πως θα είναι εφιαλτικό να ακολουθηθεί η απόσπαση και πως θα επιμείνει μέχρι τέλους ενώ χαρακτήρισε τα αρχαία “Πομπηία της Θεσσαλονίκης”.

Όπως είπε, είχε ακουστεί ότι θα μεταφερθούν στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, το οποίο όμως δεν ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Μπουτάρης ανέφερε ακόμη πως οι υπογραφές έχουν φτάσει τις 5.000 αλλά τάχθηκε κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος γιατί "είναι πολύ τεχνικό το θέμα κι η πόλη έχει κουραστεί, έχει ταλαιπωρηθεί και θέλει το έργο να τελειώνει.

Έξω από το Ηλέκτρα Παλάς, την ώρα της συνέντευξης τύπου, είχαν συγκεντρωθει οι "μετρόπληκτοι" που ζητούν να σταματήσει η κοροϊδία με το Μετρό.

“Κι εγώ θέλω το έργο να τελειώσει" είπε ο κ.Μπουτάρης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι έχουν ήδη γίνει εργασίες και δεν έχει νόημα να πάμε πίσω".

«Τι δουλειά έχει; Αρκετή ζημιά έχει κάνει στην πόλη, φτάνει» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Όλα αυτά τα χρόνια ακούγαμε παραμύθια, ζούσαμε σε μια φαντασίωση που μας οδήγησαν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Αυτό πρέπει να τελειώνει εδώ. Δεν αντέχει διχασμό η πόλη. Κάποιοι προσπαθούν να το κάνουν αναζητώντας ρόλο», είπε «δείχνοντας» τον Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο κατηγόρησε ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αποφάσεων των φορέων της πόλης το 2013 για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων και εξαιτίας του καθυστέρησε το μετρό.