Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Λοβέρδο - Free Sunday
Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Λοβέρδο

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Λοβέρδο

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον Ανδρέα Λοβέρδο και την υπόθεση Novartis.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με νέα του δήλωση κάνει λόγο για «ελεεινή πολιτική σκευωρία» κρίνοντας ότι η νέα δικογραφία χαρακτηρίζεται από «ένδεια» καθώς έχει λιγότερα όπως υποστηρίζει «ψευτοστοιχεία» και διαβιβάστηκε κατά την άποψή του στη Βουλή μόνο για «την αυτοδικαιολόγηση των εισαγγελικών λειτουργών που ταλαιπώρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα και τη χώρα για δύο ολόκληρα χρόνια και υπονόμευσαν καίριους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Η πλήρης δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ως εξής:

«Σκευωρία Novartis: Ώρα μηδέν!

Δεν έχω ανάγκη και δεν θα χρησιμοποιήσω κανένα απολύτως υπουργικό προνόμιο και καμία κοινοβουλευτική ασυλία.

Την ελεεινή πολιτική σκευωρία Novartis θα τη νικήσω με τα μέσα άμυνας και επίθεσης που διαθέτει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

Και τούτο γιατί η ένδεια της «δικογραφίας» που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή με λιγότερα ψευτοστοιχεία και με την πολύ καθυστερημένη αρχειοθέτηση του «ξεπλύματος» αποτελεί συνέχεια της προηγηθείσας αστήρικτης και αθεμελίωτης εισαγγελικής ενέργειας. Μοναδικός σκοπός πλέον είναι η εκ των υστέρων αυτοδικαιολόγηση των εισαγγελικών λειτουργών που ταλαιπώρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα και τη χώρα για δύο ολόκληρα χρόνια και υπονόμευσαν καίριους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η σημερινή εξέλιξη βάζει βουλοκέρι και υποστασιοποιεί την τέλεση της κατάχρησης εξουσίας.

Τίποτε δεν θα περάσει!

Η υπόθεση θα συζητηθεί αρχικά στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία θα αποφασίσει υπέρ ή κατά της άρσης ασυλίας του κ. Λοβέρδου και κατόπιν η οριστική απόφαση θα ληφθεί στην Ολομέλεια.»