Ο Παρασκευόπουλος οριοθετεί τις σχέσεις Υπ. Δικαιοσύνης - δικαστών, ο Παπαγγελόπουλος ακούει; - Free Sunday
Ο Παρασκευόπουλος οριοθετεί τις σχέσεις Υπ. Δικαιοσύνης - δικαστών, ο Παπαγγελόπουλος ακούει;

Ο Παρασκευόπουλος οριοθετεί τις σχέσεις Υπ. Δικαιοσύνης - δικαστών, ο Παπαγγελόπουλος ακούει;

Αποστάσεις από τον τρόπο με τον οποίο ο  Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διαχειρίζεται τις σχέσεις του με τους δικαστές, πήρε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, στη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Θεσμών της βουλής, χθες δύο ημέρες μετά από την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση περι δικαιοσύνης στη βουλή.
«Σε θέματα που αφορούν τον χειρισμό εξατομικευμένων υποθέσεων από δικαστές ο υπουργός οφείλει να μην παίρνει θέση», είπε ο κ.Παρασκευόπουλος αναφερόμενος στην επίσκεψη της εισαγγελέως κυρίας Τσατάνη στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού.
Από την πλευρά του ο κ.Παπαγγελόπουλος είπε οτι δεν γνώριζε το λόγο της επίσκεψης της εισαγγελέως κ.Τσατανη στο γραφείου και διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι δεν συζήτησαν για την ουσία της υπόθεσης την οποία διαχειριζόταν η εισαγγελέας.
Χθες η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και η ΚΟ των ΑΝΕΛ κατέθεσαν στη βουλή, την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση στη βουλή.
Προχθές η ΝΔ,είχε καταθέσει την αντίστοιχη πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών, υπογραφής του 3ου Μνημονίου και ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων.