Οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή σε Λαγό και Μίχο για την επίθεση στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ το 2013 - Free Sunday
Οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή σε Λαγό και Μίχο για την επίθεση στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ το 2013

Οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή σε Λαγό και Μίχο για την επίθεση στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ το 2013

Ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με αναστολή, επέβαλλε το Δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στον ανεξάρτητο σήμερα, ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό και τον πρώην βουλευτή του κόμματος, Νίκο Μίχο για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο», το 2013.

Το δικαστήριο υιοθέτησε εν μέρει την πρόταση της εισαγγελέως που ζητούσε την παύση της ποινικής δίωξης για το σύνολο των κατηγορουμένων με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους Λαγό και Μίχο μετατρέποντας την κατηγορία από απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και η καταδίκη Λαγού και Μίχου αφορά στο αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση στο στέκι.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής, τέσσερα από τα οποία καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών, ενώ στον πέμπτο στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών.

Οι δικαστές έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για παύση της ποινικής δίωξης για την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και για τους εννέα κατηγορούμενους ενώ απάλλαξαν δυο εκ των κατηγορουμένων από το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν.

Η Εισαγγελέας είχε ζητήσει να γίνει δεκτό για όλους τους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, αλλά το δικαστήριο το αναγνώρισε μόνο σε έναν.