Προετοιμάζεται συνάντηση Μητσοτάκη- Τραμπ στη Γ.Σ. του ΟΗΕ - Free Sunday
Προετοιμάζεται συνάντηση Μητσοτάκη- Τραμπ στη Γ.Σ. του ΟΗΕ

Προετοιμάζεται συνάντηση Μητσοτάκη- Τραμπ στη Γ.Σ. του ΟΗΕ

Πολύ πιθανή χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μία συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στα τέλη του μήνα στην Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες διευκρινίζοντας πάντως πως αυτή την στιγμή δεν έχει συμφωνηθεί ακριβής ημερομηνία για το ραντεβού με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά την συμμετοχή του στην Γενική Συνέλευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επαφές με πολλούς αρχηγούς κρατών, περιλαμβανομένου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως η Αθήνα σχεδιάζει να αναδείξει τις τουρκικές ενέργειες, ειδικά την «παρεμβατικότητα» της Άγκυρας στην Κύπρο όπου δυσκολεύει την εξεύρεση λύσης.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει δηλώσει επανειλημμένα πως οι κατοχικές Αρχές θα ανοίξουν Αμμόχωστο ενώ συνεχίζονται οι παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις ανοιχτά της Μεγαλονήσου.

Ο εκπρόσωπος τόνισε πως οι διαφορές δεν λύνονται με τις μονομερείς ενέργειες που επιχειρεί η Τουρκία, προσθέτοντας πως η Αθήνα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ώστε να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο και προσέθεσε ότι πάντοτε είναι καλή συγκυρία για συζήτηση με την Τουρκία Τουρκίας, καθώς ο διάλογος πάντα βοηθά.Απέρριψε την κριτική ότι ο κ. Ερντογάν απολαμβάνει μιας άτυπης ελευθερίας κινήσεων διότι δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα δίαυλοι επικοινωνίας από την νέα ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας πως οι δύο πλευρές γνωρίζονται πολύ καλά και συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη «τεσταρίσματος».