Η Τουλουπάκη καταθέτει, ο Παπαγγελόπουλος καταγγέλλει - Free Sunday
Η Τουλουπάκη καταθέτει, ο Παπαγγελόπουλος καταγγέλλει

Η Τουλουπάκη καταθέτει, ο Παπαγγελόπουλος καταγγέλλει

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προσέρχεται σήμερα για να καταθέσει αναφορικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, που έχει διαψεύσει κατ’ επανάληψη τους ισχυρισμούς του πρώην επόπτη της Ιωάννη Αγγελή περί παρεμβάσεων στο έργο της από τον «Ρασπούτιν», θα καταθέσει σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και στον συνάδελφό της εισαγγελέα Σπύρο Παππά.

Με την αναφορά της η Ελένη Τουλουπάκη απαντάει στις καταγγελίες του κ. Αγγελή σε βάρος της υποστηρίζοντας, ότι ο πρώην επόπτης της ήταν εκείνος που προσπαθούσε να μπλοκάρει την έρευνά της για τη Novartis.

Ακόμη, φέρεται, μεταξύ άλλων, να καταγγέλλει ότι ο κ. Αγγελής είχε κατασχέσει δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που της είχαν αποστείλει Αμερικανοί συνάδελφοί της.

Βέβαιο, πάντως, θεωρείται ότι η κυρία Τουλουπάκη, εκτός από τον κ. Παππά, θα κληθεί να καταθέσει και στους ανώτερους της αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη, ενώ κλήση για κατάθεση στον Άρειο Πάγο αναμένεται να λάβουν και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Χθες προσήλθε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της κ.Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για τα αδικήματα της κατάχρηση εξουσίας και της παράβαση καθήκοντος.

Κατά την έξοδο του από το δικαστικό μέγαρο ο κ. Λοβέρδος, μεταξύ των άλλων, δήλωσε:«Τίποτε, καμία και κανένας δεν θα σταθούν πάνω από την αλήθεια.Το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας έχει συντελεστεί. Εκείνοι που εμπλέκονται θα τιμωρηθούν όπως ο ελληνικός νόμος ορίζει. Είναι ζήτημα Συντάγματος και Δημοκρατίας.

Χθες διαβιβάστηκε στην Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Η αναγγελία της διαβίβασης του φακέλου θα γίνει αύριο Τετάρτη στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ενώ έως τότε η δικογραφία θα μείνει σφραγισμένη στο αρμόδιο γραφείο της Βουλής.Η δικογραφία περιλαμβάνει τις καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Αν υπάρξουν συμπληρωματικά στοιχεία με καταθέσεις και άλλων εμπλεκόμενων προσώπων, θα διαβιβαστούν επίσης στη βουλή.

Μιλώντας στο CNN Greece o Δημήτρης Παπαγγελόπουλος λέει ότι «Όλα αυτά είναι αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της».