Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η κατάθεση Λοβέρδου - Free Sunday
Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η κατάθεση Λοβέρδου

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η κατάθεση Λοβέρδου

Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου που δόθηκε στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται για το αν και πώς «στήθηκε» σκευωρία στην υπόθεση της Novartis.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας κατήγγειλε στην κατάθεση του μεθοδεύσεις στις έρευνες από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που βρίσκεται στο επίκεντρο των δικαστικών και κοινοβουλευτικών ερευνών.

Με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η κατάθεση Λοβέρδου θα φθάσει στη Βουλή χωρίς αξιολόγηση, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως σημειώνουν στο διαβιβαστικό τους οι αντεισαγγελείς του ανωτάτου δικαστηρίου Ευ.Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης που διενεργούν και τις έρευνες.

Την προσεχή Δευτέρα στο πλαίσιο των ερευνών έχει κληθεί σε κατάθεση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας για τον οποίο η υπόθεση της Novartis, έχει αρχειοθετηθεί όπως και για επτά συνολικά από τους δέκα πολιτικούς τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν από τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες.