Novartis: Στη Βουλή οι καταθέσεις Ράικου, Στουρνάρα - Παπαγγελόπουλος: Λέει ψέματα η Ράικου - Free Sunday
Novartis: Στη Βουλή οι καταθέσεις Ράικου, Στουρνάρα - Παπαγγελόπουλος: Λέει ψέματα η Ράικου

Novartis: Στη Βουλή οι καταθέσεις Ράικου, Στουρνάρα - Παπαγγελόπουλος: Λέει ψέματα η Ράικου

Τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, φέρεται να υπέδειξε ως τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, στη χθεσινή κατάθεσή της στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η κατάθεση βέβαια αυτή είναι κομβικής σημασίας καθώς δεν προέρχεται από πολιτικό πρόσωπο (εμπλεκόμενο ή μη στην υπόθεση) αλλά από δικαστικό λειτουργό. Έρχεται δε σε συνέχεια από τις καταθέσεις του αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, ο οποίος φωτογράφισε αλλά δεν κατονόμασε τον πρώην υπουργό.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στη Βουλή για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου τις καταθέσεις της πρώην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου αλλά και τα υπομνήματα και την κατάθεση του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης διαβίβασε σήμερα μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης τις καταθέσεις, τα υπομνήματα και τα έγγραφα που προσκόμισαν χθες οι δύο μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς παραιτήθηκε από τη θέση της τον Μάρτιο του 2017 καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της με αιχμή την υπόθεση της Novartis ενώ μέσω κύκλων της τον Οκτώβριο του 2018 έγινε για πρώτη φορά αναφορά στον Ρασπούτιν ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή»», υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις». 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τον οποίο η Ελένη Ράικου φέρεται να κατονόμασε ως «Ρασπούτιν» υποστηρίζει ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς λέει ψέματα.

Μάλιστα προειδοποιεί: «Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη». Σε δήλωσή του ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δηλώνει ότι είναι ψευδή όσα αποδίδονται στον ίδιο, σχολιάζοντας την χθεσινή κατάθεση της εισαγγελέως Ελένης Ράικου και τη διαβίβασή της στη Βουλή επειδή τον κατονομάζει ότι άσκησε πιέσεις και παρενέβη στο έργο της τονίζει ότι όλα όσα ισχυρίζεται.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

«Υπενθυμίζω ότι στην επιστολή παραίτησης της, η κυρία Ράικου δεν ανέφερε το παραμικρό για εμένα. Απεναντίας μίλησε για τον εντοπισμό 28 εκατομμυρίων ευρώ βρόμικου χρήματος, ενδεχομένως και σε πολιτικούς.

Μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον «Ρασπούτιν» για αντιπερισπασμό.

Αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομα μου.

Όλα όσα ισχυρίζεται η κ. Ράικου για «Ρασπούτιν» είναι ψέματα.

Έχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της.

Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».