«Δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου», δηλώνει ο Βαρουφάκης - Free Sunday
«Δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου», δηλώνει ο Βαρουφάκης

«Δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου», δηλώνει ο Βαρουφάκης

«Είμαι ίσως ο μόνος πολιτικός που κάνει εισαγωγή συναλλάγματος», δήλωσε σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τα εισοδήματα που δήλωσε στο Πόθεν έσχες που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη.

Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, όλα του τα εισοδήματα προέρχονται από τη δουλειά του στο εξωτερικό, εκτός της βουλευτικής αποζημίωσης που έλαβε για ένα χρονικό διάστημα μέσα στο 2015. Επεσήμανε όμως ότι όλα αυτά τα χρήμα φορολογούνται αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι την τριετία 2015-2018, πλήρωσε περισσότερα από 500.000 ευρώ σε φόρους στην χώρα μας.«Η ενασχόληση μου με την πολιτική μου έκανε κακό οικονομικά, γιατί πριν το 2015 κέρδιζα περισσότερα χρήματα από την εργασία μου», είπε ο κ.Βαρουφάκης ο οποίος προσέθεσε ότι δεν θα απολογηθεί για τα χρήματα που βγάζει από τη δουλειά του.

Λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα της ταινίας του Κώστα Γαβρά, η οποία βασίζεται στο βιβλίο του για την διαπραγμάτευση του 2015, «Adults in room». κ.Βαρουφάκης δήλωσε περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκε και επέμεινε ότι αν είχε αποφασιστεί να διαπραγματευτούμε όπως είχε συμφωνήσει προεκλογικά με τον Τσίπρα, -που μετά του αφαίρεσε το δικαίωμα να διαπραγματευτεί-, τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τη χώρα μας.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ένα κόμμα το οποίο έβαλε υπογραφές «που δεν έχουν στεγνώσει ακόμη» δεν μπορεί να ασκεί κριτική στον Μητσοτάκη, καταλογίζοντας του ότι παραχωρεί την εθνική κυριαρχία.Διευκρίνισε δε ότι βλέπει με συμπάθεια τόσο τον κ. Σταϊκούρα όσο και τον κ. Μητσοτάκη, για τον οποίο μάλιστα δήλωσε ότι χαίρεται για τον ήπιο πολιτικό λόγο που χρησιμοποιεί, αλλά δεν καταλαβαίνει πως θα μπορέσει η σημερινή Κυβέρνηση θα προχωρήσει στις φοροαπαλλαγές που ευαγγελίζεται χωρίς τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενδεχόμενο για το οποίο ο ίδιος θεωρεί ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε μονομερώς.