Ζήτημα παραδικαστικού κυκλώματος θέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος - Free Sunday
Ζήτημα παραδικαστικού κυκλώματος θέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ζήτημα παραδικαστικού κυκλώματος θέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Να εξετάσει η Προανακριτική Επιτροπή κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ζήτημα παραδικαστικού κυκλώματος, προτείνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Υπάρχει ζήτημα παραδικαστικού κυκλώματος. Αυτό θα ερευνηθεί, η ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος. Δεν εξετάζει σκάνδαλο Novartis η Προανακριτική. Θα εξετάσει την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με κορυφή στην Δικαιοσύνη», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι όταν εγώ έκανα μήνυση στους τρεις εισαγγελείς- την κυρία Τουλουπάκη και τους συνεργάτες της- είπα στην κατάθεση μου ότι στρέφομαι εναντίον των τριών και παρ’ ό,τι ήμουν βέβαιος από τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου, από την στάση του ότι πολιτικά αυτό το επικροτούσε και παρωθούσε τις συγκεκριμένες ενέργειες και ίσως ήταν κι από πίσω ποτέ δεν περνούσε από το μυαλό μου η μήνυση μου να στραφεί και εναντίον του».

Ο κ.Λοβέρδος είπε ότι στράφηκε εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου «από τη στιγμή που δύο εισαγγελείς είπαν με πολύ συγκεκριμένα λόγια τον τρόπο που παρενέβαινε και επειδή η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είχε εξετάσει και την κυρία Τσατάνη με τους ίδιους ακριβώς ισχυρισμούς για άλλο θέμα φαίνεται ότι εκεί υπάρχει παραδικαστικό».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι για την δική του περίπτωση έχει αρχειοθετηθεί η κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος στην υπόθεση της Novartis και 5 κρίσιμα έγγραφα έχουν αποκρυφτεί και δεν έφτασαν στην Βουλή.