Παράνομες βίζες σε Ινδούς εξέδιδε υπάλληλος στην πρεσβεία στο Δελχί - Free Sunday
Παράνομες βίζες σε Ινδούς εξέδιδε υπάλληλος στην πρεσβεία στο Δελχί

Παράνομες βίζες σε Ινδούς εξέδιδε υπάλληλος στην πρεσβεία στο Δελχί

Σε 500 υπολογίζονται οι βίζες με προορισμό την Ελλάδα που υπάλληλος του Διοικητικού κλάδου του Υπουργείου Εξωτερικών στο Δελχί, χορήγησε σε δύο εβδομάδες σε Ινδούς πολίτες έναντι 6.500 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το protothema.gr.

Όπως αναφέρει το ρεπορταζ, στις αρχές του φετινού καλοκαιριού ο πρόξενος της Ελλάδας στο Νέο Δελχί, Γιώργος Οικονόμου, εντόπισε τον υπάλληλο κι έδωσε εντολή να ακυρωθούν οι βίζες, αλλά κάποιοι από τους Ινδούς κατόχους -ανάμεσα τους και νέοι 20 ετών- κατάφεραν να ταξιδέψουν μέχρι και το Μεξικό αντί για την Ελλάδα.

Ακολούθησε με καθυστέρηση τον Ιούνιο έρευνα από δυο υπαλλήλους του Ελληνικού Υπουργείο Εξωτερικών και από τότε ο υπάλληλος που φέρεται να χορήγησε τις «μαύρες βίζες» επέστρεψε στην Ελλάδα «με αναρρωτική άδεια», χωρίς όμως να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση.

Μάλιστα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στα σύνορα Μεξικού - ΗΠΑ, και έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση των αμερικανικών αρχών με τη συμβολή ειδικών πρακτόρων του FBI, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν περισσότεροι από 200 Ινδοί, που είχαν προμηθευτεί βίζες με προορισμό την Ελλάδα.

Για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ από το υπουργείο Εξωτερικών.