Άρση της ασυλίας του ζητά ο Λοβέρδος - Free Sunday
Άρση της ασυλίας του ζητά ο Λοβέρδος

Άρση της ασυλίας του ζητά ο Λοβέρδος

Υπέρ της άρσης ασυλίας του η οποία ζητήθηκε για την υπόθεση Novartis το πρωί της Τρίτης τάχθηκε με δήλωσή του από την επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβερδος.

«Δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ.Λοβέρδος, ο οποίος ζητά, επίσης, οι σχετικές διαδικασίες να δρομολογηθούν άμεσα «επειδή βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα».

Η δήλωση του κ.Λοβέρδου έχει ως εξής:

Ζητώ την άρση της ασυλίας μου, όπως ακριβώς είχα κάνει και τον περασμένο Απρίλιο (19.04.2019).

Στην Ολομέλεια της Βουλής είχα και τότε επισημάνει πως, κατά το Σύνταγμα, φυσικός μου δικαστής είναι η Βουλή, αλλά ζητώ την άρση της ασυλίας μου γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα.

Έχω άλλωστε μηνύσει τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης. Θέλω να σημειώσετε πως, όταν κατέθεσα τις εξηγήσεις μου, δεν πρόβαλα ένσταση αναρμοδιότητας, όπου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα ακολουθούσε την σταθερή νομολογία των δικαστηρίων και θα την έκανε αποδεκτή, αλλά λειτούργησα όπως όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες. Δηλαδή δεν αξιοποίησα ούτε τη βουλευτική μου ασυλία ούτε την υπουργική μου ιδιότητα. Σας ζητώ, λοιπόν, παρά τις αντίθετες συνταγματικές διατάξεις, να εισηγηθείτε στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας μου.Επειδή μάλιστα Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα, ζητώ να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως