O "μήνας του μέλιτος" βασίζεται περισσότερο στη λογική και λιγότερο στο συναίσθημα, λέει ο Μητσοτάκης - Free Sunday
O "μήνας του μέλιτος" βασίζεται περισσότερο στη λογική και λιγότερο στο συναίσθημα, λέει ο Μητσοτάκης

O "μήνας του μέλιτος" βασίζεται περισσότερο στη λογική και λιγότερο στο συναίσθημα, λέει ο Μητσοτάκης

Τη διαβεβαίωση ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να προστατεύσει τα σύνορα του, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον δημοσιογράφο των New York Times Ρότζερ Κοέν στα πλαίσια του Athens Democracy Forum.

«Εχουμε δείξει την ευαισθησία μας στις ανθρώπινες δυσκολίες. Δεν υπάρχει καμία αδυναμία στο ελληνικό κράτος να προστατεύσει τα σύνορά του. Μπορεί κανείς να είναι και ανθρωπιστής αλλά και αυστηρός όσον αφορά τη μεταναστευτική πολιτική και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε», είπε ο κ.Μητσοάκης, ο οποίος σε ερώτηση νεαρού Αφγανού για το ζήτημα παροχής ασύλου, είπε ότι θα διασφαλιστεί «ότι οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου θα εξετάζονται έγκαιρα. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πρόσφυγες».

Σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, είπε ότι «το να χρησιμοποιεί κανείς την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση ως αντίβαρο για να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη δεν είναι η ενδεδειγμένη στρατηγική».

Στην ερώτηση, δε, για το πώς σχεδιάζει να πείσει τους Έλληνες όταν τελειώσει «ο μήνας του μέλιτος», ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «οι πολίτες νιώθουν καλύτερα για εμάς από όταν μας εξέλεξαν. Αυτός ο "μήνας του μέλιτος" βασίζεται περισσότερο στη λογική και λιγότερο στο συναίσθημα».

«Επιτέλους αφήνουμε την κρίση πίσω μας, αν κοιτάξετε τους οικονομικούς δείκτες. Υπάρχει η αίσθηση ότι κάνουμε μια καινούργια αρχή. Η Ελλάδα επέστρεψε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός προαννάγγειλε ότι το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των ασθενέστερων.

«Πιστεύουμε ότι η μείωση των φόρων θα ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης θυμίζοντας ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος κινείται ανοδικά μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα η Γερμανία.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός τόνισε το γεγονός πως η Ελλάδα δανείστηκε χθες με αρνητικό επιτόκιο, «κάτι ασύλληπτο μόλις πριν από έναν χρόνο», και στάθηκε ιδιαίτερα στο ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων όπως αυτή του Ελληνικού.