Η προανακριτική αποφασίζει για τους μάρτυρες - Free Sunday
Η προανακριτική αποφασίζει για τους μάρτυρες

Η προανακριτική αποφασίζει για τους μάρτυρες

Στην πρόσκληση των πρώτων μαρτύρων και στον ορισμό των ημερομηνιών κλήσης τους, αναμένεται να καταλήξει σήμερα, στην πρώτη της συνεδρίαση, η Προανακριτική Επιτροπή που έχει συσταθεί για τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης,

Στη συνεδρίαση, τα κόμματα θα προτείνουν τους μάρτυρες που επιθυμούν να καλέσουν στην Επιτροπή.

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει να προσκληθούν ο πρόεδρος της NOVARTIS, K.Φρουζής και ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, καθ. Νίκος Μανιαδάκης και στην συνέχεια οι εισαγγελείς Ράικου, Αγγελή, Τσατάνη, Τουλουπάκη, Ξένη Δημητρίου και οι άλλοι δύο προστατευόμενους μάρτυρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να κληθούν τα 10 πολιτικά πρόσωπα - πρωταγωνιστές της υπόθεσης από μάρτυρες μέχρι πρόσωπα σε επιτελικές θέσεις όπως ο κ. Φρουζής και και ο πρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα, την περίοδο 2011-2012, Arnout Ploos Van Amstel και οι δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, Γιάννα Παπαδάκου, Κώστας Βαξεβάνης και της ελβετικής τηλεόρασης.

Το ΚΙΝΑΛ, στην αρχή θα προτείνει να κληθούν ο κ. Φρουζής, ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης, ο επιχειρηματιας Σάμπι Μιώνης, που είχε μηνύσει την Παπαδάκου, και ο Ν.Τερζάκης, πρώην διευθύνων σύμβουλος ΕΤΑΔ, ο οποίος έχει καταγγείλει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου σε συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση, με σκοπό να διερευνήσουν την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος.

Στη συνέχεια προτείνει να κληθεί ο κ.Μανιαδάκης, πολιτικά πρόσωπα, προστατευόμενοι μάρτυρες και οι εισαγγελείς Τουλουπάκη, Ράικου, Τσατάνη, Αγγελής, Ντογιάκος, Ράνος, Μανίας, ο εκδότης Γ.Φιλιππάκης, και οι πρώην υπουργοί Τζανακόπουλος και Πολάκης, επειδή έδειξαν να γνωρίζουν στοιχεία της υπόθεσης και είναι και μέλη της Προανακριτικής.

Το ΚΚΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάει χωρίς λίστα και ανάλογα με τις προτάσεις θα τοποθετηθεί αλλά θα ζητήσει οπωσδήποτε να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες