Προανακριτική: Εξαίρεση Τζανακοπουλου - Πολακη ζητούν ΝΔ - ΚΙΝΑΛ - Free Sunday
Προανακριτική: Εξαίρεση Τζανακοπουλου - Πολακη ζητούν ΝΔ - ΚΙΝΑΛ

Προανακριτική: Εξαίρεση Τζανακοπουλου - Πολακη ζητούν ΝΔ - ΚΙΝΑΛ

Την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακοπουλου και Παύλου Πολακη από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να κληθούν ως μάρτυρες, καταθέτει αυτή την ώρα κατά πληροφορίες στην Προανακριτική Επιτροπή η ΝΔ, ενώ ανάλογο αίτημα υποβάλλει και το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο από χθες είχε διαρρεύσει ότι οι δυο βουλευτές συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο μαρτύρων που θα προτείνουν να κληθούν. 

Το σκεπτικό των δυο κομμάτων έγκειται στο ότι δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα εξεταζόμενοι και εξεταστές. 

Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζανακοπουλος μπαίνει στη λίστα επειδή την ημέρα διαβίβασης της δικογραφίας για τα 10 πολιτικά πρόσωπα  στη Βουλή είχε  μεταβεί στον Άρειο είχε για να λάβει γνώση της υπόθεσης, εγείροντας αντιδράσεις περί παρέμβασης του στην υπόθεση, ενώ ο κ. Πολακης είχε δηλώσει ότι γνωρίζει ως μη όφειλε τους προστατευόμενους μάρτυρες.

ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα εξαίρεσης Θάνου Πλεύρη

Με αίτημα εξαίρεσης του βουλευτή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη από την Προανακριτική, αντεπιτίθεται το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι με το σκεπτικό ΝΔ - ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να συμμετάσχει ούτε ο ίδιος στην Επιτροπή λόγω της ιδιότητάς του ως συμβούλου του Άδωνι Γεωργιάδη όταν ήταν Υπουργός Υγείας. 

Κατά πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στο εν λόγω αίτημα εφόσον επιμείνει και το αντίπαλο στρατόπεδο. 

Τα εκατέρωθεν αιτήματα εξαίρεσης υφιστάμενων μελών της Προανακριτικής πάντως έχουν διαμορφώσει ήδη εκρηκριτικό κλίμα στη συνεδρίαση, προκαλώντας σφοδρές αντεγκλήσεις.

Πηγή: https://www.skai.gr