Θέμα υπερβολικών χρεώσεων θέτει ο Μητσοτάκης στις τράπεζες - Free Sunday
Θέμα υπερβολικών χρεώσεων θέτει ο Μητσοτάκης στις τράπεζες
Προηγούμενη συνάντηση Μητσοτάκη με το προεδρείο των ελληνικών τραπεζών, τον Μαρτιο 017

Θέμα υπερβολικών χρεώσεων θέτει ο Μητσοτάκης στις τράπεζες

Την διακοπή της πολιτικής των υπερβολικών χρεώσεων και προμήθειες συναλλαγών και υπηρεσιών αναμένεται να ζητήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τους οποίους θα δεχθεί στις 13:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την Τρίτη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, είχε εκφράσει την κυβερνητική δυσαρέσκεια για το θέμα και προαναγγέλλοντας όσα θα πει ο πρωθυπουργός στους τραπεζίτες είχε πει ότι η κυβέρνηση περιμένει «μειώσεις στις χρεώσεις και όχι αυξήσεις».

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν επίσης τα κόκκινα δάνεια, η ρευστότητα στην αγορά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τον τραπεζικό κλάδο όπως η πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει τη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, η οποία μειώνει το διοικητικό κόστος για τις τράπεζες.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου, και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι, της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, της Alpha Bank, Bασίλης Ψάλτης, της Εurobank, Φωκίων Καραβίας, της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης και η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρούλα Απαλαγάκη.

Από την πλευρά της κυβέρνησης στη συνάντηση θα μετέχουν οι Υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, οι Υφυπουργοί παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος και Στέλιος Πέτσας και Οικονομικών, Γιώργος Ζαβός, και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.