Κλείνουν το λιμάνι για να αποτρέψουν έλευση νέων προσφύγων - Free Sunday
Κλείνουν το λιμάνι για να αποτρέψουν έλευση νέων προσφύγων

Κλείνουν το λιμάνι για να αποτρέψουν έλευση νέων προσφύγων

Να κλείσουν το λιμάνι και να μην επιτρέψουν το καταμαράν να προσεγγίσει, το οποίο θα φέρει από τη Σύμη 40 νέους μετανάστες, κάλεσε τους κατοίκους της Λέρου, ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας, ο οποίος έκλεισε σήμερα τον Δήμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Σε δηλώσεις του στη εφημερίδα «Ροδιακή», ο κ.Κολλιας χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νησί, στο οποίο ήδη φιλοξενούνται περίπου 3.000 μετανάστες και τόνισε ότι η Λέρος δεν αντέχει και άλλους μετανάστες.

«Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις να φέρουν και άλλους μετανάστες εδώ, και εμείς έχουμε τεράστιο πρόβλημα στο νησί. Οι δομές είναι για 800 άτομα και έχουμε 2.000 κόσμο εκτεθειμένους στην παραλία με μια κουβέρτα και ένα σεντόνι!», σημείωσε.

«Υπάρχει κίνδυνος της ζωής των μεταναστών πλέον. Δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχει χώρος στο νοσοκομείο, δεν έχω προσωπικό, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αποκομιδή απορριμάτων», τόνισε, ενώ συνέχισε αναφέροντας «εμείς θα κατεβούμε στο λιμάνι και καλώ τον κόσμο να έρθει να διαμαρτυρηθεί και από εκεί και ύστερα ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τους".«Είναι δυνατόν σε ένα νησί 8.000 κατοίκων, το 40% να είναι μετανάστες; Δεν γίνεται αυτό, ας τους κρατήσουν στη Σύμη νοικιάζοντας ένα ξενοδοχείο, ας τους πάνε στη Ρόδο, ας τους πάνε στο Μαξίμου! Εδώ δεν χωράνε άλλοι μετανάστες», τόνισε ο κ. Κόλλιας.