Πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη και διεύρυνση της διαφοράς υπέρ ΝΔ - Free Sunday
Πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη και διεύρυνση της διαφοράς υπέρ ΝΔ

Πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη και διεύρυνση της διαφοράς υπέρ ΝΔ

Την πλήρη πολιτική κυριαρχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σχεδόν 4 μήνες μετά τις εκόγές, επιβεβαιώνει δημοσκόπηση της εταιρίας Marc που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.


Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 18 ποσοστιαίες μονάδες, έχοντας διευρύνει τη επιρροή της και πέραν των ορίων της κεντροδεξιάς.

 

Σε σχέση με το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης, η ΝΔ καταγράφει ανοδική πορεία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καθοδική, με την τακτική της πόλωσης και του διχαστικού λόγου να απορρίπτεται από τη συντριπτική πλειονότητα, που ζητά άλλου τύπου αντιπολίτευση, πιο δημιουργική και πιο ήπια.


Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί επίδραση και έχει γενικά καλή αποδοχή σε ένα κομμάτι της κοινής γνώμης που φτάνει από 60% έως 70% ενώ το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος, τον αντιμετωπίζει αρνητικά.

 

Στο ερώτημα «ποια είναι η γνώμη των πολιτών για τον κ. Μητσοτάκη σήμερα σε σχέση με πριν», το 48,2% απαντά «καλύτερη» και ένα ποσοστό 20% λέει «το ίδιο καλή», όπερ σημαίνει ότι το 68,2% (σχεδόν 7 στους δέκα) βλέπει τον πρωθυπουργό με ιδιαίτερα θετική ματιά.

Μόλις το 6,8% έχει χειρότερη άποψη σε σχέση με πριν, ενώ ένα 21,4% παραμένει με την «ίδια κακή» γνώμη που είχε πάντα για τον κ. Μητσοτάκη -αθροιστικά δηλαδή οι «απέναντι» φτάνουν στο 28,2%, ούτε καν στο εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο (31,5%).