Η εκκένωση «Βανκούβερ Απαρτμάν» αναστατώνει τους αντιεξουσιαστές - Free Sunday
Η εκκένωση «Βανκούβερ Απαρτμάν» αναστατώνει τους αντιεξουσιαστές

Η εκκένωση «Βανκούβερ Απαρτμάν» αναστατώνει τους αντιεξουσιαστές

'Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε χθες το βράδυ Κυριακή, λίγο μετά τις 10, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες κατά αστυνομικών στην οδό Ζαΐμη στα Εξάρχεια

Η επίθεση συνδυάζεται με την εκκένωση της κατάληψης «Βανκούβερ Απαρτμάν», μετά από αστυνομική επιχείρηση το Σάββατο για την οποία σήμερα προγραμματίζεται από “αλληλέγγυους” συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9:30 στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ.

Το βράδυ του Σαββάτου ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε πορεία και ακολούθως συγκρούστηκε με δυνάμεις της αστυνομίας, ως αντίδραση στην εκκένωση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 23χρονο, ο οποίος χθες Κυριακή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της βίας κατά αστυνομικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στο κτήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνη, στυλιάρια, βέργες, άδεια μπουκάλια μπύρας και μικροποσότητα χασίς και έγιναν προσαγωγές τεσσάρων ατόμων (δύο Γάλλων, μίας Ιρανής και μίας Ελληνίδας).

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος των προσαχθέντων σχηματίζεται δικογραφία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Λίγες ώρες μετά την εκκένωση έγινε πορεία αλληλεγγύης για τις καταλήψεις με αφετηρία την πλατεια Βικτωρίας, και κατάληξη στην πλατεία Εξαρχείων όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις.Αντιεξουσιαστές έκαναν έκκληση μέσω του indymedia για συγκέντρωση στην Πατησίων, υποστηρίζοντας ότι εντός του υπό κατάληψη κτιρίου που ονομάζεται κατάληψη Βανκούβερ βρίσκονται μόνο ... σκύλοι και γάτες, ενώ ακινητοποίησαν το φορτηγό του δήμου Αθηναίων που είχε προσεγγίσει στο σημείο για να μεταφέρει τσιμεντόλιθους, προκειμένου να σφραγισθεί το κτίριο.

Η κατάληψη «Βανκούβερ Απαρτμάν» είχε ξεκινήσει να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2005 με σκοπό την κάλυψη στεγαστικών αναγκών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τους αντιεξουσιαστές, η εκκένωση της κατάληψης ζητήθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αφού την Παρασκευή, λίγο μετά τις δέκα το πρωί, αντιεξουσιαστές χτύπησαν τον κοσμήτορα της ΑΣΟΕΕ.