Χαράλαμπος Αθανασίου: Φοβάμαι ότι η Λέσβος θα γίνει μία νέα Ροδόπη - Free Sunday
Χαράλαμπος Αθανασίου: Φοβάμαι ότι η Λέσβος θα γίνει μία νέα Ροδόπη

Χαράλαμπος Αθανασίου: Φοβάμαι ότι η Λέσβος θα γίνει μία νέα Ροδόπη

Ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 εξέφρασε την ανησυχία του για τις διαστάσεις που έχει λάβει η αυξημένη εισροή μεταναστών.

Περιγράφοντας το κλίμα αυτή τη στιγμή στη Λέσβο ο κ. Αθανασίου είπε «είναι πάρα πολύ άσχημο, η οικονομία έχει καταρρεύσει, οι tour operators ήδη άρχισαν να ακυρώνουν για την καινούρια σεζόν τις αφίξεις των τουριστών, υπάρχει μία μεγάλη οικονομική δυσπραγία σε όλους τους τομείς, ο κόσμος είναι απελπισμένος, από την άλλη πλευρά υπάρχει και μία ανησυχία γιατί αλλοιώνεται ο πληθυσμός καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι μετανάστες, αρκεί να σας πω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πρωινά στοιχεία γιατί τα παίρνω κάθε πρωί, καταγεγραμμένοι επισήμως είναι 16.815 σήμερα μόνο στη Λέσβο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στις 18.500 γιατί είναι πάρα πολλοί στο βοριοδυτικό μέρος του νησιού, διάσπαρτοι σε διάφορα οικήματα και δεν έχουν καταγραφεί εκ των οποίων 14.681 είναι στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας, ένα κέντρο που μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 3.500 κόσμο».

Ενώ πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της μαιευτικής κλινικής, ο μέσος όρος των γεννήσεων τα τρία τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί στους μουσουλμάνους έναντι των Ελλήνων, εκτιμώντας ότι με αυτούς τους ρυθμούς σε 20 χρόνια το 30% θα είναι μουσουλμάνοι, όπου τα αιτήματα από την Τουρκία για τεμένη και αναγνώριση μειονότητας μπορεί να δημιουργήσουν κατά τον κ. Αθανασίου « μία νέα Ροδόπη».

Σε ερώτηση για την εξαίρεση των Πολάκη - Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή για τη Novartis, δήλωσε πως ο ίδιος θα επιθυμούσε να εκτονωθεί η κατάσταση και να πρυτανεύσει η λογική γιατί διαφορετικά σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται από τον κανονισμό τη βουλής είναι η βίαια αποβολή κάτι που, όπως είπε ο κ. Αθανασίου, ο ίδιος προσωπικά δεν θα το ήθελε για την ηρεμία του κοινοβουλευτικού συστήματος. Ενώ τόνισε ότι δεν είναι σωστό, σε πρώτο στάδιο, να απαγορευτεί η είσοδος στους Πολάκη και Τζανακόπουλο στις συνεδριάσεις της προανακριτικής, αλλά « να πει ο πρόεδρος της επιτροπής ότι ξέρετε δεν μπορείτε, να εκτονωθεί λίγο η κατάσταση και να διακόψει, εάν επιμένουν και ξαναμπούν, πάλι μπορεί να αναβάλλει για μία – δύο μέρες, να εκτονωθεί η κατάσταση και να πιεστούν, αν δεν το κάνουν και τότε και πάμε για τρίτη φορά, θα έλεγα το εξής σα σκέψη, θέλετε κύριοι να ρωτήσω τους μάρτυρες και να είστε εδώ; Μάλιστα. Ορίστε, ρωτήστε. Κύριε μάρτυς μην απαντάτε διότι δεν νομιμοποιούνται οι κύριοι αυτοί να σας ρωτάνε. Είναι μία λύση ανάγκης η οποία σκέφτηκα. Θέλετε κύριοι να καθίσετε να δημιουργήστε θέματα, ρωτήστε και να ρωτήσετε ο μάρτυρας δεν θα απαντήσει και δεν θα γραφεί στα πρακτικά, θα είναι ως μη γεγραμμένο».