Τσιάρας: Αυστηροποίηση στις ποινές για τους παιδεραστές - Free Sunday
Τσιάρας: Αυστηροποίηση στις ποινές για τους παιδεραστές

Τσιάρας: Αυστηροποίηση στις ποινές για τους παιδεραστές

Την περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών για εγκλήματα παιδεραστίας προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά την επεξεργασία των τροποποιήσεων στον Ποινικό Κώδικα.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως το επόμενο διάστημα θα καταθέσει σχετική τροπολογία, που θα ενσωματώνει τις παρατηρήσεις αρκετών βουλευτών και παράλληλα θα ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.

Είχε προηγηθεί η ομιλία του βουλευτή της ΝΔ και εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή, ο οποίος επισήμανε τις ισόβιες συνέπειες που έχει ο βιασμός για ένα παιδί, συμπεραίνοντας πως είναι καλύτερα να το σκοτώσεις, παρά να το βιάσεις.

«Είναι αμαρτία αυτό που λέω για όποιον πιστεύει στον Θεό. Όμως, ένα παιδί καλύτερα να το σκοτώσεις παρά να το βιάσεις. Αν το σκοτώσεις πεθαίνει άπαξ. Αν το βιάσεις πεθαίνει κάθε μέρα» ανέφερε ο κ. Τσιγκρής, τονίζοντας πως η πρόβλεψη για κάθειρξη από πέντε έως δέκα έτη για τους βιαστές δεν είναι αρκετή και ότι το καταλληλότερο είναι το κυπριακό μοντέλο, το οποίο προβλέπει ισόβια κάθειρξη.

Την επανεξέταση του πλαισίου για τους παιδεραστές ζήτησε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε και ο κ. Αντώνης Μυλωνάκης από την Ελληνική Λύση.