Πολάκη και Τζανακόπουλο θέλει στην Επιτροπή, ο Παπαγγελόπουλος- Το απόγευμα η κατάθεση Φρουζή - Free Sunday
Πολάκη και Τζανακόπουλο θέλει στην Επιτροπή, ο Παπαγγελόπουλος- Το απόγευμα η κατάθεση Φρουζή

Πολάκη και Τζανακόπουλο θέλει στην Επιτροπή, ο Παπαγγελόπουλος- Το απόγευμα η κατάθεση Φρουζή

Ττα επόμενα βήματά του προκειμένου να αντιμετωπίσει την συμπεριφορά των μελών της που προέρχονται από την αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναζητά το προεδρείο της προανακριτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στη σημερινή συνεδρίαση, οι βουλευτές της Κουμουνδούρου θα επιχειρήσουν να δώσουν μια ακόμα παράσταση διαμαρτυρίας, η οποία θα αοδηγήσει σ την τρίτη κατά σειρά αναβολή της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κων. Φρουζή.

Μέλη της Επιτροπής από την πλειοψηφία αναφέρουν ότι για την σημερινή διαδικασία δεν θα εμποδιστεί η είσοδος των Τζανακόπουλου – Πολάκη στην αίθουσα συνεδρίασης. Αν οι δύο βουλευτές προχωρήσουν σε μια ολιγόλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας και αποχωρήσουν τότε οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά και θα πραγματοποιηθεί η εξέταση του κ. Φρουζή.

Εάν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλέσει ακραία ένταση τότε η συνεδρίαση θα αναβληθεί για την ερχόμενη Τρίτη.Αν τότε επαναλάβουν την ακραία τακτική εμποδίζοντας, θα ζητηθεί η συνδρομή της φρουράς του κοινοβουλίου προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο των δύο βουλευτών στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – μεταξύ των οποίων και μέλη της προανακριτικής - εκφράζουν την δυσφορία τους για την τακτική των δύο καθώς θεωρούν ότι τους οδηγεί σε απομόνωση και σε επικοινωνιακό στραπάτσο αλλά προτείνουν η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας να είναι η τελευταία και η Επιτροπή να συνεχίσει κανονικα.

Αίτηση ακυρότητας της όλης της διαδικασίας της προανακριτικής θα κατατεθεί από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο, όπως προανάγγειλε σήμερα ο νομικός παραστάτης του Δημητρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας.

Ο κ.Τσοβόλας είπε ότι ο κ.Παπαγγελόπουλος ζητά την ανάκληση της απόφασης της εξαίρεσης των κυρίων Πολάκη και Τζανακόπουλου ενώ αμφισβήτησε την αμεροληψία των κυρίων. Πλεύρη,, Κυρανάκη και Καραγκούνη από τη ΝΔ και Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ.

Η δήλωση Τσοβόλα έχει ως εξής:

«Αν ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης πρέπει να εξαιρεθούν, τότε τι πρέπει να γίνει με τους Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη και Καραγκούνη, που έχουν βγει υπέρ της παραπομπής και ότι υπάρχει σκάνδαλο. Θα ζητήσουμε την ανάκληση της απόφασης αυτής, αν θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία. Αλλιώς με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα ακυρωθεί η διαδικασία, γιατί με την αίτηση που κάναμε εμείς και προειδοποιούμε, όταν η διαδικασία προχωρήσει, αν προχωρήσει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο, τότε που θα συγκροτηθεί δικαστικό συμβούλιο, θα ζητήσουμε αίτηση ακυρότητας όλης της διαδικασίας. Το λέμε από τώρα για να μην πουν ότι εμείς πάμε να αποφύγουμε τη διαδικασία».