Στην ΑΣΟΕΕ ήταν η αποθήκη για τον εξοπλισμό και το οπλοστάσιο των μπαχαλάκηδων - Free Sunday
Στην ΑΣΟΕΕ ήταν η αποθήκη για τον εξοπλισμό και το οπλοστάσιο των μπαχαλάκηδων

Στην ΑΣΟΕΕ ήταν η αποθήκη για τον εξοπλισμό και το οπλοστάσιο των μπαχαλάκηδων

Στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου αποδόθηκαν, αφού σφραγίστηκαν, οι τρεις εσωτερικοί χώροι του ιδρύματος οι οποίοι ερευνήθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης,  μετά τις τελευταίες καταγγελίες των πρυτανικών αρχών.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και οι δρόμοι γύρω από αυτό είχαν αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οι αστυνομικοί ερεύνησαν ους χώρους, στους οποίους μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Σχολιάζοντας κατά τη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, τη νέα επιχείρηση της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων». «Τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες, η Η ασφάλεια αποκαθίσταται και πάλι στη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «θα καταλάβουν όλοι οι Έλληνες τι συνέβαινε εντός των πανεπιστημίων» και προανήγγειλε ότι «αντίστοιχες επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα».

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν ασφαλείς, η Αθήνα αποδίδεται πίσω στους κατοίκους της», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

«Φιλοδοξώ με την εμβληματική αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου, όλο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας να αποκτήσει μια νέα δυναμική, ώστε να μην είναι μια μαύρη τρύπα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την χθεσινή επιχείρηση για την εξάρθρωση της οργάνωσης «επαναστατική αυτοάμυνα», και εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι «αργά αλλά σταθερά αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη στη χώρα».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι εξαρθρώθηκε «ενας πολύ επικίνδυνος επιχειρησιακός βραχίονας της νεοτρομοκρατίας στη χώρας» και μίλησε για συστηματική έρευνα και δεμένη δικογραφία για τα στοιχεία της οποία θα αποφασίσει η δικαιοσύνη».

Σε τηλεφωνική της παρέμβαση σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είπε οτι η επιχείρηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο έγινε κατόπιν απόφασης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία για την πάταξη της ανομίας»,την εξάρθρωση της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».