Επανεξετάζεται η συμπερίληψη της βλασφημίας στον Ποινικό Κώδικα - Free Sunday
Επανεξετάζεται η συμπερίληψη της βλασφημίας στον Ποινικό Κώδικα

Επανεξετάζεται η συμπερίληψη της βλασφημίας στον Ποινικό Κώδικα

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να αποσύρει την περίφημη διάταξη περί κακόβουλης εξύβρισης των θείων, από την πρόταση για τον αναθεωρημένο ποινικό κώδικα ο οποίος κατατέθηκαν στη βουλή.
Σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του σήμερα τρίτη το πρωί, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κ.Τσιάρας εξέφρασε τον προβληματισμό του:

«Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί».

Ο κ. Τσιάρας απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις. Σημείωσε δε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.