Πιέσεις από την Τουλουπάκη να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα καταγγέλλει ο Φρούζης - Free Sunday
Πιέσεις από την Τουλουπάκη να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα καταγγέλλει ο Φρούζης

Πιέσεις από την Τουλουπάκη να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα καταγγέλλει ο Φρούζης

Πιέσεις και απειλές από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να κατασκευάσει κατηγορίες εναντίον των 10 πολιτικών προσώπων αποκάλυψε ο κ.Κωνσταντίνος Φρουζής κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της φαρμακοβιομηχανία υποστήριξε στα μέλη της προανακριτικής ότι τον Μάιο του 2018 η εισαγγελέας διαφθοράς τον κάλεσε για άτυπη συνάντηση κατά την οποία των απείλησε πως αν δεν δώσει συγκεκριμένα στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων τότε θα εξαπολύσει εναντίον του ποινικές διώξεις.

Ο κ.Φρουζής είπε:
«Συνάντησα την κυρία Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018. Ήθελε να συναντηθούμε άτυπα στην εισαγγελία. Εκεί μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα. Μου είπε «δεν εννοώ να μιλήσετε απλά» δηλαδή να μην καταθέσω όσα γνωρίζω αλλά κάτι άλλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας είπε ότι δέχθηκε απειλές προκειμένου να καταστεί «κουκουλοφόρος» μάρτυρας λέγοντας: «μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου. Τους απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια. Επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των 10 πολιτικών. Ήταν ένας μοχλός πίεσης»

Στην έναρξη της τοποθέτησής του ανέφερε:

«Σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τρία χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα την δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying. Δεν ήμουν φαρμακάς» και πρόσθεσε ότι δημοσιεύματα ΜΜΕ που εκείνη την περίοδο ήταν φιλικά προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον παρουσίαζαν «ως τεχνοκράτη που είχε στόχο την επιτυχία της εταιρείας εις βάρος του Δημοσίου ή ως τον «κύριο Novartis» που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του». Επίσης, ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε ότι εως σήμερα έχουν γίνει εξαντλητικοί έλεγχοι στην οικία του αλλά και στα περιουσιακά του στοιχεία χωρίς να προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του ενώ επανέλαβε ότι ποτέ δεν έχει δωροδοκήσει πολιτικούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπήθηκε από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα ο οποίος συμμετείχε στη ψηφοφορία γα την εξαίρεση των Θ. Πλεύρη, Κ. Κυρανάκη και Β Κεγκέρογλου από την επιτροπή αιφνιδίασε ακόμα και τα μέλη του κόμματός του που πριν την έναρξη της συνεδρίασης υποστήριζαν πως «δεν θα μετέχουμε για να μην την νομιμοποιήσουμε».
Στην εξέταση του κ. Φρουζή, παραβρέθηκε μόνο ο κ. Λάππας αν και το προηγούμενο διάστημα το η αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριζε ότι θα κάνει τα πάντα για να εξεταστεί ο κρίσιμος μάρτυρας.

Η κατάθεση του κ. Φρουζή θα συνεχιστεί την αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί.