Συνεχίζεται η κατάθεση Φρουζή, στην Προανακριτική η κατάθεση Πικραμμένου - Free Sunday
Συνεχίζεται η κατάθεση Φρουζή, στην Προανακριτική η κατάθεση Πικραμμένου

Συνεχίζεται η κατάθεση Φρουζή, στην Προανακριτική η κατάθεση Πικραμμένου

Στις απαντήσεις των μελών της Πφροανακριτικής Επιτροπής της Βουλής απαντά σήμερα από τις 11, ο πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κωνσταντίνος Φρουζής.

Από πηγές τις εισαγγελίας διαφθοράς διαρρέεται ότι η αναφορά του κ.Φρουζή σύμφωνα με τον οποίο, η επικεφαλής της εισαγγελίας, Ελένη Τουλουπάκη τον κάλεσε για άτυπη συνάντηση κατά την οποία τον απείλησε πως, αν δεν δώσει συγκεκριμένα στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων, τότε θα εξαπολύσει εναντίον του ποινικές διώξεις, δεν είναι ακριβής.

Όμως δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, είχαν καταγράψει τη συνάντηση.


«Συνάντησα την κυρία Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018. Ήθελε να συναντηθούμε άτυπα στην εισαγγελία. Εκεί μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα» υποστήριξε ο κ. Φρουζής για να προσθέσει «Μου είπε "δεν εννοώ να μιλήσετε απλά" δηλαδή να μην καταθέσω όσα γνωρίζω αλλά κάτι άλλο». Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι δέχθηκε απειλές προκειμένου να καταστεί «κουκουλοφόρος» μάρτυρας λέγοντας: «μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου. Τους απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια. Επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των 10 πολιτικών. Ήταν ένας μοχλός πίεσης».

 

Τα μέλη της προανακριτικής έλαβαν γνώση των όσων είπε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος στην κατάθεση του στους δύο ανακριτές που διεξάγουν την παράλληλη έρευνα για την σκευωρία Novartis.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πικραμμένος απέδωσε εκτελεστικό ρόλο στον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και μίλησε για κεντρικό σχεδιασμό της υπόθεσης με στόχο την δίωξη συγκεκριμένων πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο κ.Πικραμμένος φέρεται να υποστηρίζει ότι ο τρόπος που η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς χειρίστηκε την υπόθεση του «δημιουργεί την αίσθηση ότι υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός» με σκοπό την στοχοποίησή του.«Πιθανολογώ ότι το πρόσωπο το οποίο κινούσε τα νήματα και συνέβαλε στο σχεδιασμό των διώξεων των πολιτικών προσώπων ήταν ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης», φέρεται να έχει πει ο κ.Πικραμμένος.