Και επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχε και στην Κουμουνδούρου είχε πάει ο Φρουζής - Free Sunday
Και επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχε και στην Κουμουνδούρου είχε πάει ο Φρουζής

Και επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχε και στην Κουμουνδούρου είχε πάει ο Φρουζής

Την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η εισαγωγική τοποθέτηση του πρώην επικεφαλής της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική για τη σκευωρία Novartis.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να διακόψουν την εισαγωγική του τοποθέτηση έτσι ώστε να ξεκινήσει ο γύρος των ερωτήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Φρουζής επανήλθε στην συνάντηση που είχε με την κυρία Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018 λέγοντας πως «ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της κουβέντας γιατί δεν έχω κληθεί έως σήμερα να καταθέσω. Η κυρία Τουλουπάκη δεν εννοούσε να καταθέσω αυτά που ήξερα αλλά ζητούσε να πω αυτά που η ίδια ήθελε».
Σε άλλο σημείο φέρεται να είπε πως την συνάντηση του Μαΐου επιβεβαιώνει και δημοσίευμα της Γιάννας Παπαδάκου τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Επίσης ο κ.Φρουζής φέρεται να υποστήριξε ότι έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να είπε ότι «με τον Σταθάκη συναντήθηκα τρεις φορές, συναντήθηκα με το τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το αρμόδιο για την υγεία, πήγα και στην Κουμουνδούρου και συναντήθηκα αρκετές φορές με τον Ξανθό».

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis φέρεται να έχει πει στα μέλη της προανακριτικής ότι «τους είδα πριν το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική δαπάνη (σ.σ. μείωση δαπάνης κατά 50% από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά).

«Ήμουν με καμιά 10αρια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Γι' αυτό καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήμασταν χαρούμενοι που καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο» φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Φρουζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά επισημαίνοτας ότι «δεν είναι ένοχο να τους δω, και τον Φίλη έχω συναντήσει στην Αυγή, και τον Δραγασάκη και τον Χουντή»

 

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του φέρεται να είπε ότι «δεν συνάντησα ποτέ πριβέ τον Σαμαρά». «Δεν μετάφερα ποτέ τίποτα σε αυτόν, ούτε τροχήλατη, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα» φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Φρουζής.

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis υποστήριξε ότι η νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε την αύξηση της τιμής των φαρμάκων δηλώνοντας «για τα πρωτότυπα φάρμακα ήταν ευνοϊκό το πλαίσιο επί ΣΥΡΙΖΑ, όχι επί Σαμαρά».