Ο Τσίπρας έκανε "κωλοτούμπα" και στις γερμανικές αποζημιώσεις, σύμφωνα με τη γερμανική "Αριστερά" - Free Sunday
Ο Τσίπρας έκανε "κωλοτούμπα" και στις γερμανικές αποζημιώσεις, σύμφωνα με τη γερμανική "Αριστερά"

Ο Τσίπρας έκανε "κωλοτούμπα" και στις γερμανικές αποζημιώσεις, σύμφωνα με τη γερμανική "Αριστερά"

Τη απογοήτευση του κόμματος της Αριστεράς Die Linke, είχε προκαλέσει το 2015 η υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη δέσμευση, αμέσως μετά την εκλογή του, να παραδώσει στη γερμανική κυβέρνηση ρηματική διακοίνωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, όπως προκύπτει από όσα ανέφερε, η εκπρόσωπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΚΟ του κόμματος, Ούλα Γέλπκε.

«Δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Επανειλημμένα ρωτούσαμε πότε θα την παραδώσουν. Μάταια» είπε η κυρία Γέλπκε κατά τη διάρκεια ημερίδας για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων την περασμένη Τετάρτη στη γερμανική Βουλή.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εκπρόσωπος του κόμματος εξέφρασε την πεποίθηση της ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας πριν δέκα χρόνια σχετίζεται και με τις καταστροφές που υπέστη η χώρα στη γερμανική Κατοχή και απέδωσε την απροθυμία του ΣΥΡΙΖΑ στην επιθυμία του να μην συνδεθεί το θέμα με τις διαπραγματεύσεις για τα δάνεια.

«Μάλλον δεν ήθελαν να συνδεθεί αυτό το θέμα με τις διαπραγματεύσεις για τα δάνεια. Εγώ θα τα σύνεδεα διότι η κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ελλάδα πριν δέκα χρόνια σχετίζεται και με τις καταστροφές που υπέστη η χώρα στη γερμανική Κατοχή» ειπε σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Το Die Linke είναι το μόνο γερμανικό κόμμα που σε μόνιμη βάση που τάσσεται υπέρ της καταβολής επανορθώσεων και υποστηρίζει την αναγκαιότητα διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία για το θέμα των επανορθώσεων.

Στις αρχές του 2020 στη γερμανική βουλή θα εξετασθεί πρόταση του κόμματος να ξεκινήσει η Γερμανία διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για τις ελληνικές διεκδικήσεις.

Την άποψη συμμερίζονται και βουλευτές από τους Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες αλλά τα κόμματα δεν την υιοθετούν.