Απέτυχε το σχέδιο για επεισόδια στην πορεία- Σε 33 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ - Free Sunday
Απέτυχε το σχέδιο για επεισόδια στην πορεία- Σε 33 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ

Απέτυχε το σχέδιο για επεισόδια στην πορεία- Σε 33 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ

Σε 41 προσαγωγές από τις οποίες οι 28 μετατράπηκαν σε συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, όταν μετά την χθεσινή πορεία για το Πολυτεχνείο, κατά την οποία όλα εξελίχθηκαν ομαλά, έγιναν επεισόδια σε έναν ιδιότυπο κλεφτοπόλεμο με κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ στα στενά των Εξαρχείων.

Στην περιοχή των Εξαρχείων η αστυνομία είχε προχωρήσει σε «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις, προχωρώντας μάλιστα και σε συλλήψεις όταν στην ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη εντόπισαν υλικά παρασκευής μολότοφ και άλλα πολεμοφόδια.

Τα επεισόδια και ο κλεφτοπόλεμος άρχισαν στις οκτώ το βράδυ βρίσκονται ανάμεσα στις πολύ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και κουκουλοφόρους. που επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Εξάρχεια.

Αρχικά η ένταση ήταν στην Μπουμπουλίνας, ενώ κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη.

Λίγο πριν από τις εννέα μία εικοσάχρονη, που είναι κάτοικος της περιοχής των Εξαρχείων, παρελήφθη από το ΕΚΑΒ έχοντας τραύμα στο κεφάλι, που όπως καταγγέλλει έχει προέλθει από αστυνομικό με γκλομπ.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε η αστυνομία, αναφέρει αναλυτικά τα επεισόδια και τις προσαγωγές από τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, επεισόδια έγιναν και σε άλλες πόλεις:

«Οι σημερινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε διάφορες περιοχές της χώρας εξελίχθηκαν στο σύνολό τους ομαλά χωρίς να καταγραφούν ιδιαίτερα προβλήματα.«Οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη και την προστασία των εκδηλώσεων.Σε ορισμένες περιπτώσεις ομάδες ατόμων επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προχώρησαν σε συλλήψεις και προσαγωγές, ως ακολούθως:Στην Αθήνα προσήχθησαν συνολικά (41) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν (28) και συγκεκριμένα:

  • έξι σε δώμα κτιρίου στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα,
  • δύο στην οδό Στουρνάρη
  • είκοσι στην Πλατεία Εξαρχείων, μετά τη λήξη των πορειών, για επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων.

Επιπλέον, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.Σε άλλες πόλεις προσήχθησαν συνολικά (31) άτομα και συγκεκριμένα:

  • 14 στη Θεσσαλονίκη,
  • 10 στην Πάτρα και
  • 7 στο Ηράκλειο Κρήτης».

Λίγο αργότερα από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό ότι συνολικά έγιναν δεκαοκτώ προσαγωγές και μία σύλληψη ενός δεκαεξάχρονου για απόπειρα σωματικής βλάβης και περί όπλων.