«Το Μέλλον αρχίζει Τώρα» στο 13ο συνέδριο της ΝΔ - Free Sunday
«Το Μέλλον αρχίζει Τώρα» στο 13ο συνέδριο της ΝΔ

«Το Μέλλον αρχίζει Τώρα» στο 13ο συνέδριο της ΝΔ

Με  κεντρικό σύνθημα «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα», αρχίζει σήμερα Παρασκευή το απόγευμα το 13ο Συνέδριο της ΝΔ, το οποίο θα διαρκέσει τρεις ημέρες και στο οποίο θα συμμετάσχουν ως σύνεδροι ή παρατηρητές 7.000 στελέχη και μέλη του κόμματος.

Στόχος της κομματικής ηγεσίας είναι το συνέδριο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος που με το φιλελεύθερο στίγμα του στην πρόθεση του να καλύψει τον χώρο της κεντροδεξιάς.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του συνεδρίου, οΙ μισοί από τους 7.000 συνέδρους και παρατηρητές από όλη την Ελλάδα, είναι ηλικίας 25 έως 44 ετών.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει στις 19.00 ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και αμέσως μετά θα ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα παρουσιάσει τον ιδεολογικο-πολιτικό άξονα της κυβερνώσας παράταξης.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν το Σάββατο, με ομιλίες εκπροσώπων των κομμάτων. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών και οι τοποθετήσεις των συνέδρων. Θα υπάρξουν δύο θεματικές ενότητες συζητήσεων:*Η πρώτη έχει τίτλο «Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον Λαϊκισμό», ενώ*Η δεύτερη τιτλοφορείται «Πολιτική για τους πολίτες: Δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας».Μετά το πέρας το συζητήσεων, θα διεξαχθεί νυχτερινός αγώνας δρόμου με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Περισσότεροι από 300 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή, ανάμεσα στους οποίους οι παλαιοί διεθνείς ποδοσφαιριστές από την γενιά του «Euro 2004» Τάκης Φύσσας, Άγγελος Μπασινάς και Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα λειτουργήσει Διεθνής Έκθεση Σκίτσου με θέμα «Ισότητα των Φύλων - Έμφυλη Βία», ενώ με στόχο την ενθάρρυνση της συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, το μεσημέρι του Σαββάτου θα λειτουργήσει «Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες».

Στον χώρο του Συνεδρίου θα τοποθετηθεί πρωτότυπη κατασκευή με σύνθεση φωτογραφιών από σημαντικές στιγμές του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ με αφορμή, τα 45 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας,.Το συνέδριο θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένο και από κάθε άποψη φιλικό προς το περιβάλλον και σχεδόν «απεξαρτημένο» από το χαρτί.Οι συνεδριακές εργασίες θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής, 1η Δεκεμβρίου, με την τελική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.