Τσίπρας: Οι επόμενες εκλογές θα δώσουν κυβέρνηση συνεργασίας - Free Sunday
Τσίπρας: Οι επόμενες εκλογές θα δώσουν κυβέρνηση συνεργασίας
eurokinissi

Τσίπρας: Οι επόμενες εκλογές θα δώσουν κυβέρνηση συνεργασίας

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο εσωτερικός διάλογος στο κόμμα θα ενδυναμώσει την πρόταση για την επόμενη κυβέρνηση «που θα είναι μια κυβέρνηση προοδευτική» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στα σενάρια διπλών εκλογών, επισημαίνοντας ότι η επόμενη αναμέτρηση στην κάλπη θα βασίζεται στην απλή αναλογική. Προέβλεψε μάλιστα ότι το αποτέλεσμα θα είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας:

«Η Βουλή θα αντιπροσωπεύει με ακρίβεια τις λαϊκές διαθέσεις. Και ας μην ονειρεύονται διπλές εκλογές. Δεν θα χρειαστεί. Όπως πως έγινε και σε άλλες χώρες, οι εκλογές αυτές για πρώτη φορά με αναλογική εκπροσώπηση, θα δώσουν τη δυνατότητα να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων» είπε.

Και υποστήριξε πως «αυτό είναι που τρομάζει τον κ. Μητσοτάκη, είτε γιατί ξέρει ότι με τη πολιτική που ακολουθεί δε μπορεί να είναι μέρος της επόμενης κυβερνητικής λύσης, είτε επειδή καταλαβαίνει ότι η ενότητα του κόμματός του δε θα είναι δεδομένη σε μια αναμέτρηση όπου η κοινοβουλευτική του ομάδα θα χάσει, όπως και να έχει πάνω από 50 βουλευτές».