Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν - Free Sunday
Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν

Όλα τα θέματα της «τουρκικής προκλητικότητας», θα θέσει στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνάντηση τους, στις 16:30, στο Λονδίνο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

«Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες», φέρεται να είπε σε συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα θέσει το θέμα και κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο ζητώντας από τη Συμμαχία να πάρει θέση καθώς όπως έχει πει και παλαιότερα, «η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την Πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας».

Στις 11.45 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην τελετή για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ ενώ στις 12.00 είναι προγραμματισμένη η έναρξη της συνεδρίασης στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Στις 15.00 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες.