Ο Τσίπρας δεν θα αντέξει, προβλέπει ο Μητσοτάκης - Free Sunday
Ο Τσίπρας δεν θα αντέξει, προβλέπει ο Μητσοτάκης

Ο Τσίπρας δεν θα αντέξει, προβλέπει ο Μητσοτάκης

«Η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και ζητούμε τη λύση να τη δώσει ο λαός, το μήνυμα αυτό θα γίνει απόλυτα πλειοψηφικό στην κοινωνία, καθώς θα φανούν οι βαριές συνέπειες από  τα υφεσιακά μέτρα που ψηφίστηκαν από τη σημερινή πλειοψηφία», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε μεταμεσονύκτια συνέντευξη του τον ΣΚΑΙ.

Ο κ.Μητσοτάκης απέδωσε τη συζήτηση περί εκλογικού νόμου στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποτραπεί η αυτοδυναμία της ΝΔ, χάριν της οποίας προέβλεψε και συμφωνία της κυβέρνησης με την Χρυσή Αυγή, ενώ επανέλαβε οτι η ΝΔ συζητά μόνο την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα βρεθούν 200 βουλευτές για να ισχύσουν οι αλλαγές από τις επόμενες εκλογές λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές με τον .ίδιο νόμο που τις κέρδισε», και συγκρίνοντας  τις προσπάθειες των κκ. Κουρουμπλή και Κατρούγκαλου με τις αντίστοιχες του Μ. Κουτσόγιωργα το 1989 για να μην έχει αυτοδυναμία η ΝΔ.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό αναρωτήθηκε αν «είναι χειρότερο: ένας αυταπατώμενος πρωθυπουργός ή ένας πρωθυπουργός που λέει συνειδητά ψέματα» 

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «δεν θα αντέξει γιατί θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα και πιεστικά προβλήματα» και επεσήμανε ότι ήδη «αδυνατεί να ανταποκριθεί στις βασικές της υποχρεώσεις», παραπέμποντας στην κατάσταση στην παιδεία και στην υγεία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τη δεύτερη αξιολόγηση "δύσκολη", στα εργασιακά επανέλαβε ότι συμφωνεί με την αλλαγή του συνδικαλιστικού αλλά είναι αντίθετος με τη συζήτηση για περικοπή 13ου και 14ου μισθού.
«Δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων» είπε ενώ υπέρ μιας νέας συμφωνίας με τους δανειστές που θα οδηγεί σε μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2%.

Προσέθεσε μάλιστα ότι μία τέτοια συμφωνία είναι εφικτή χάρη στην προσωπική του αξιοπιστία, ιδιότητα που ο κ. Τσίπρας έχει χάσει .