Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης, ο οποίος εναντιώνεται στη συμφωνία με την Τουρκία - Free Sunday
Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης, ο οποίος εναντιώνεται στη συμφωνία με την Τουρκία

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης, ο οποίος εναντιώνεται στη συμφωνία με την Τουρκία

Παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια θα γίνει στις 16:00 στη βουλή, η συνάντηση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνου Τασούλα με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα (Aguila Saleh Eissa), στον απόηχο του μνημονίου συνεννόησης 'Αγκυρας-Τρίπολης, το οποίο έχει χαρακτηρίσει «άκυρο» η λιβυκή Βουλή.

Ο κ. Αγκίλα Σάλεχ Ίσα ο οποίος πραγματοποιεί την επίσκεψη στη χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα ομολόγου του, με πρόσφατη επιστολή του προς τον ΟΗΕ, ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής είχε χαρακτηρίσει άκυρο το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της 'Αγκυρας και της κυβέρνησης της Τρίπολης.

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, η οποία και αποτελεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη νομοθετική αρχή στη χώρα, δεν αναγνωρίζει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης/συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης/Συμφωνίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ως εκ τούτου, το κράτος της Λιβύης απαλλάσσεται πλήρως από κάθε είδους απορρέουσες υποχρεώσεις» είχε διαμηνύσει ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης στην επιστολή του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.