Κλιμακώνεται η πολιτική κόντρα για την επέμβαση στο Κουκάκι - Free Sunday
Κλιμακώνεται η πολιτική κόντρα για την επέμβαση στο Κουκάκι
Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε διαμαρτυρία έξω από τη ΓΑΔΑ το απόγευμα της Πέμπτης Eurokinissi

Κλιμακώνεται η πολιτική κόντρα για την επέμβαση στο Κουκάκι

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η πολιτική αντιπαράθεση για την εκκένωση κατάληψης στο Κουκάκι από δυνάμεις των ΜΑΤ, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητά καταδίκη του περιστατικού από τον πρωθυπουργό, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενθαρρύνει την τακτική των μολότοφ.

Το ΚΙΝΑΛ, από την πλευρά του, εκτιμά ότι εγείρονται ερωτήματα όσον αφορά τις κατ’ οίκον έρευνες και ζήτησε από την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει το βίντεο του drone που κατέγραψε την ακινητοποίηση του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του.

Για «εργαστήρια δοκιμής εξελιγμένων όπλων καταστολής» στις αστυνομικές επιχειρήσεις έκανε λόγο το ΚΚΕ.

Τσίπρας: Ντροπή σας

 «Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, τις φωτογραφίες και το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από την απρόκλητη κακοποίηση του σκηνοθέτη μέσα στο ίδιο του το σπίτι, θα περίμενα έστω κι ετεροχρονισμένα να βρει μια λέξη καταδίκης ο κ. Μητσοτάκης. Αντί όμως καταδίκης ή συγγνώμης, μόνο απύθμενο θράσος από τον κ. Χρυσοχοΐδη» γράφει ο Αλ. Τσίπρας.

Αναφερόταν στο ηχητικό απόσπασμα που μεταδόθηκε από το Open, στο οποίο ακούγεται ο κ/ Ινδαρές να διαμαρτύρεται για την ακινητοποίηση του ίδιου και των γιων τους στην ταράτσα του σπιτιού τους.

 «Το ύφος της εξουσίας προδίδει και το ήθος της διακυβέρνησης. Ντροπή...» προσθέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πέτσας: Πότε καταδικάσατε τις καταλήψεις;

Ακολούθησε λίγο αργότερα η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κρατούν πολιτική ομπρέλα στη βία και την ανομία» και υπενθύμισε το περιστατικό της φωτιάς στη Marfin.

«Από πότε επιχειρήσεις της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέων, είναι καταδικαστέες;» διερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πότε καταδικάσατε τις καταλήψεις κατοικιών, πανεπιστημίων, ολόκληρων γειτονιών; Πότε καταδικάσατε τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές, ακόμη και τους εμπρησμούς, δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών; Πότε καταδικάσατε τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών;

Πότε καταδικάσατε τη δολοφονία τριών συμπολιτών μας και ενός αγέννητου μωρού στον εμπρησμό της Marfin; Έως πότε θα ρωτάτε "και τι κακό έχουν οι μολότοφ;"».

Ο κυβερνητικος εκπρόσωπος προσθέτει: «Όσο σιωπάτε, κρατάτε πολιτική ομπρέλα στη βία και την ανομία. Η κοινωνία ζητά να τελειώσει η ανοχή στη βία και στην ανομία. Και η κυβέρνηση, πάντα στο πλαίσιο του νόμου, σταθερά και μεθοδικά, όπως δεσμεύτηκε, κάνει πράξη αυτή την απαίτηση».