Σε δημόσια διαβούλευση το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Σε δημόσια διαβούλευση το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

Σε δημόσια διαβούλευση το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

Την έναρξη της διαβούλευσης για το υπό διαμόρφωση κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας «κήρυξαν» σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης.

Απο τα γραφεία της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η σημερινή Κυβέρνηση όσο περισσότερο απαξιώνεται από την πλειοψηφία των πολιτών τόσο περισσότερο η κοινωνία αναζητά μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Αυτό προφανώς αυξάνει τις ευθύνες μας - και τη δική μου ευθύνη - για τη διαμόρφωση μιας  συγκεκριμένης, τεκμηριωμένης και αξιόπιστης κυβερνητικής πρότασης».

«Αυτή η πρόταση φιλοδοξούμε να είναι το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, με το οποίο θα εμπνεύσουμε ξανά εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό. Αυτό που θα εκπλήξει θετικά τους πάντες. Τους εταίρους μας, αλλά πάνω απ’ όλα τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Μια νέα συμφωνία αλήθειας με την Ευρώπη και την ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αυτή η πρόταση που έχει κωδικοποιηθεί με το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% και ανάπτυξη 4%, ήδη βρίσκει ευρύτατη αποδοχή και στην κοινωνία και σε υπεύθυνους φορείς και εκπροσώπους του οικονομικού μας συστήματος, όπως ανέφερε και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «μετά από εντατική δουλειά των ομάδων εργασίας, προχωράμε σήμερα στο επόμενο βήμα, αυτό της δημόσιας διαβούλευσης με τους πολίτες, τους κοινωνικούς φορείς και τα κομματικά μας στελέχη. Μιας διαβούλευσης που ξεκίνησε από σήμερα στο diavoulefsi.nd.gr».


Στην συμμετοχή των πολιτών στη διαβούλευση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν από σήμερα στην ηλεκτρονική διαβούλευση.

«Είναι μία καινοτόμος πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να τοποθετηθούν επί συγκεκριμένων θεμάτων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ακούσουμε τις απόψεις τους και να είμαστε σίγουροι ότι το πρόγραμμα που εκπονούμε έχει μονίμως το «δάχτυλό του» πάνω στο σφυγμό της κοινωνίας».

Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στο στόχο του προγράμματος «να οδηγήσουμε την Ελλάδα στη μετά μνημόνιο  εποχή. Το δικό μας, ελληνικό, αξιόπιστο σχέδιο μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Να δώσει ευκαιρίες και προοπτικές στους πολλούς. Να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και αισιοδοξία στις Ελληνίδες και τους Έλληνες». 

Απο την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως η διαβούλευση θα γίνει σε 3 επίπεδα. Με τους κοινωνικούς φορείς, με τις κομματικές οργανώσεις, αλλά και με την κοινωνία στο σύνολό της μέσω ηλεκτρονικής διαβούλευσης. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε την διενέργεια μιας ειδικής ημερίδας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προκειμένου να μεταφερθούν στην Ελλάδα καλές πρακτικές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.