Αίτηση πτώχευσης για τον Τοξότη του ομίλου Καλογρίτσα - Free Sunday
Αίτηση πτώχευσης για τον Τοξότη του ομίλου Καλογρίτσα

Αίτηση πτώχευσης για τον Τοξότη του ομίλου Καλογρίτσα

Αίτηση πτώχευσης εναντίον της εταιρείας Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα κατέθεσε η θυγατρική του ομίλου Τιτάν, Iντερμπετόν.

H κατάρρευση του κ. Χρίστου Καλογρίτσα, που έφτασε να διεκδικεί τηλεοπτική άδεια και να υψώνει το ανάστημά του στις κατασκευές επί ΣΥΡΙΖΑ κερδίζοντας τέσσερις από τις 8 εργολαβίες του Πάτρα-Πύργος, είχε διαφανεί από την αδυναμία του να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες εγγυητικές και να κρατήσει ζωντανές τις λιγοστές συμβάσεις που είχε αναλάβει.

Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού είχε γίνει σήριαλ η αναζήτηση των εγγυητικών, η αδυναμία εξεύρεσης των οποίων τον κήρυξε έκπτωτο από το έργο και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον πολύπαθο όμιλο.

Το τεράστιο χρέος στην Τράπεζα Αττικής που υπερβαίνει τα 120 εκατ. ευρώ και τα προβλήματα ρευστότητας του ομίλου καθιστούν πλέον την τεχνική εταιρεία ένα προβληματικό όμιλο που μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να σώσει.

Προ διετίας, η εταιρεία κηρύχθηκε έκπτωτη και από τις εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ, που της πρόσφεραν ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων συνολικής αξίας περίπου 100 εκ. ευρώ ενώ αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες και σε άλλα μικρότερης κλίμακας έργα για τα οποία υπήρξε στο παρελθόν, συμφωνία με άλλους εργολάβους για να ολοκληρωθούν.