Στο Κουκάκι συνέβησαν κακουργήματα και όχι πλημμελήματα, δηλώνει ο Γεραπετρίτης - Free Sunday
Στο Κουκάκι συνέβησαν κακουργήματα και όχι πλημμελήματα, δηλώνει ο Γεραπετρίτης

Στο Κουκάκι συνέβησαν κακουργήματα και όχι πλημμελήματα, δηλώνει ο Γεραπετρίτης

Την διαφωνία με τον ποινικό χαρακτηρισμό των αδικημάτων, τα οποία διαπιστώθηκαν κατά την προσπάθεια ανακατάληψης των κτιρίων στο Κουκάκι, ως πλημμελημάτων, εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης,

«Τα όσα συνέβησαν συνιστούν κακουργήματα και οχι πλημμελήματα γιατί αποδέχονται το ενδεχόμενο να αποτελέσουν κίνδυνο ζωής» δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος προσέθεσε ότι «η ποινική νομοθεσία προβλέπει ορισμένα αδικήματα ως πλημμελήματα π.χ. να υπάρχει απόπειρα για απλή βλάβη κατά πολίτη ή οργάνου της τάξης. Εάν υπάρχει το ενδεχόμενο βλάβης για έναν άνθρωπο αυτό γίνεται κακούργημα».

Ερωτηθείς, δε, για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «αισθάνομαι ότι έχει κατασταλάξει ο πρωθυπουργός και έχει καταλήξει στο πρόσωπο».

Όπως τόνισε «το ζήτημα δεν είναι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να φέρει στο πλαίσιο τοιυ συνταγματικού ρόλου που επιτελεί. Θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο υψηλούς κυρους που θα εκφράζει την ενότητα του έθνους και να μπορεί να επιτελέσει την αποστολή τους ως διεθνής παραστάτης της χώρας».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας, ο νέος εκλογικός νόμος αναμένεται στην ολομέλεια της Βουλής στις 22 Ιανουαρίου και θα ψηφιστεί είτε την ίδια ημέρα, είτε την επόμενη.Σχολιάζοντας την διαφωνία του ΚΙΝΑΛ με τον νέο εκλογικό νόμο ο υπουργός Επικρατείας αρχικά παρατήρησε ότι «στη βάση του συστήματος δεν υπάρχει διαφοροποίηση από το ΚΙΝΑΛ» και στη συνέχεια πρόσθεσε »αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το εκλογικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση είναι δικαιότερο από το υφιστάμενο».