Η ΣΤΑΣΥ επικροτεί την απόφαση του Καραμανλή να κατέβει η αφίσα που η ίδια ανέβασε στο μετρό... - Free Sunday
Η ΣΤΑΣΥ επικροτεί την απόφαση του Καραμανλή να κατέβει η αφίσα που η ίδια ανέβασε στο μετρό...

Η ΣΤΑΣΥ επικροτεί την απόφαση του Καραμανλή να κατέβει η αφίσα που η ίδια ανέβασε στο μετρό...

Τη συμφωνία τους με την απόφαση του Υπουργού Μεταφορών για απόσυρση της καμπάνιας «Αφήστε με να ζήσω» από το μετρό, εξέφρασαν με δήλωση της η γγ Ισότητας, Μαρία Συρεγγέλα και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΑΣΥ, Σταύρος Στεφόπουλος με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Η κ. Συρεγγέλα τονίζει ότι το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση είναι αδιαμφισβήτητο και τάσσεται υπέρ «της απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή, να αποσύρει τη συγκεκριμένη καμπάνια από τους σταθμούς του μετρό» και επισημαίνει ότι «η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση του κοινού οφείλουν να βασίζονται στον σεβασμό, την αντικειμενικότητα και την υπευθυνότητα».

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ που είχε ορισθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει αντικατασταθεί, αποφάσισε να εκτελέσει την εντολή που δόθηκε από τον υπουργό Μεταφορών, ο οποίος την κάλεσε να δώσει εξηγήσεις για την καμπάνια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, κατόπιν εντολής του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων. Αχ. Καραμανλή και λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, έκρινε ότι η καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο δίκτυο του Μετρό μπορεί να θεωρηθεί υπαινικτική για τα δικαιώματα των γυναικών και αποφάσισε να αποσυρθεί η εν λόγω αφίσα από τα διαφημιστικά πλαίσια των σταθμών του δικτύου της.Η αφίσα θα αποσυρθεί το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου προς Τρίτη 14 Ιανουαρίου μετά το πέρας της λειτουργίας του Μετρό».

Στην ανάρτηση του, ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Σταύρος Στεφόπουλος αναφέρει:

«Ως μέχρι και σήμερα πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. δηλώνω ότι: Θεωρώ αδιανόητο, ένα εδώ και χρόνια κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών, να αποφασίζουν για την μητρότητα, να προβάλλεται για προπαγανδιστικούς λόγους μέσα από το Δίκτυο του μετρό. Το πώς αποφασίστηκε να επιτραπεί η ανάρτηση της συγκεκριμένης αφίσας στα διαφημιστικά πλαίσια του Δικτύου της ΣΤΑΣΥ Α.Ε, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να " παίζει" με τις κοινωνικές ευαισθησίες των πολιτών. Στεφόπουλος Σταύρος - Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Η Πανελλήνια Ένωση Πολυτεκνων

«Αποφασίσαμε να χρηματοδοτήσουμε την αφίσα  με το ίδιο σκεπτικό που άλλοι χρηματοδοτούν άλλες αφίσες με διάφορα θέματα. Κάθε μέρα βρισκόμαστε στο Μετρό και βλέπουμε πολλές αφίσες», ανέφεραν στη HuffPost Greece μέλη της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Φίλων των Πολυτέκνων σε σχέση με τις επίμαχες αφίσες για το «Αγέννητο παιδί» που κατέκλυσαν το Μετρό.  

Στην ερώτησή μας ότι η εκστρατεία για το «Αγέννητο παιδί» στρέφεται σαφώς κατά του δικαιώματος της άμβλωσης - δηλαδή ενός νόμου που έχει ψηφίσει το ελληνικό κράτος από το 1986 - η απάντηση ήταν: «Γιατί γράφει η αφίσα κάποια λέξη ανεπίτρεπτη που να αντιβαίνει στο νόμο; Σεβασμός στη ζωή και τίποτα άλλο». Και κατέληξαν: 

«Το κίνημα ”Αφήστε με να ζήσω” αποφάσισε να μη δώσει κάποια συνέντευξη αλλά να αναρτήσει κάποια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του κινήματος. Από εκεί θα πληροφορηθείτε εν συνόλω τις αντιδράσεις μας σε σχέση με την υπόθεση».