Από το αποδεικτικό υλικό δεν προέκυπταν κακουργήματα στο Κουκάκι, απαντά η εισαγγελία - Free Sunday
Από το αποδεικτικό υλικό δεν προέκυπταν κακουργήματα στο Κουκάκι, απαντά η εισαγγελία

Από το αποδεικτικό υλικό δεν προέκυπταν κακουργήματα στο Κουκάκι, απαντά η εισαγγελία

Στην αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού που προσκόμισε η αστυνομία αποδίδει με ανακοίνωση της, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, τον χαρακτηρισμό ως “πλημμελημάτων” των αδικημάτων που κατηγορούνται να διέπραξαν όσοι συνελήφθησαν για την προσπάθεια ανακατάληψης των δύο κτιρίων που είχαν εκκενωθεί μετά από πολύχρονες καταλήψεις στο Κουκάκι.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας, η οποία απαντά σε δημοσιεύματα, αλλά ουσιαστικά και σε επικρίσεις πολιτικών, σύμφωνα με τους οποίους οι πράξεις των συλληφθέντων θα μπορούσαν να έχουν και κακουργηματική μορφή, έχει ως εξής:

«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αναφορικά με τον προσήκοντα ή μη νομικό χαρακτηρισμό των αξιόποινων πράξεων που φέρονται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα, την 11-1-2020 κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης τελούντος υπό κατάληψη κτηρίου διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης. Μόνο αρμόδιο δε για την εκτίμηση της απαγγελθείσας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση».

Σε βάρος των συλληφθέντες της διπλής επιχείρησης της Αστυνομίας στις καταλήψεις της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι, ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απείθειας και βίας κατά αστυνομικών οργάνων.

Στη δεύτερη δικογραφία που σχηματίσθηκε για την ίδια υπόθεση η δίωξη ασκήθηκε για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απείθειας.

Χθες επρόκειτο να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι 20 συλληφθέντες αλλά η δίκη τους αναβλήθηκε για το τρίτο δεκαήμερο του μήνα (22,23 και 24), και όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.